Taksicilerden Vıp Taşımacılığa Protesto

Ataşehir’de lüks bir otelin VIP araçlarla taşımacılık yapmasına, otelde daha evvel taşımacılık işlerini yapan taksiciler tepki gösterdi.

Yasa dışı bir uygulama yapıldığını iddia eden taksiciler, protesto eylemi gerçekleştirdi.
Ataşehir’de bulunan lüks bir otel, iddiaya göre müşterilerinin taşınması işini VIP araçlarla taşımacılık yapan bir firmaya vererek yıllardır çalıştığı taksicileri otele almamaya başladı.

Bunun üzerine suç duyurusunda bulunan taksiciler, yapılan taşımacılık işleminin kanuna uygun olmadığını iddia etti.

Bugün otel önünde toplanan yaklaşık 15 taksici, yaşanan olayı protesto etti. Taksiciler adına konuşan Kenan Yolcu, “Şuan 'VIP taşımacılığı' denilen, yasal olmayan bir uygulama yapılıyor bu otelde. VIP taşımacılığın esprisi, yüksek segmentli araçlarla taşımacılık yapılmasıdır. Şuanda taşımacılık yapılan arabalar, o segmentin altında arabalardır ve suç işleniyor. Şuan orada suç işleniyor. Biz 6 yıldır bu durağı işletiyorduk, Oldu bitti ile bizi kapının önüne koydular. Esnaf odamız bu konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Biz de olayı sıcağı sıcağına yaşayanlar olarak demokratik bir tepki koymak adına buraya geldik” dedi.

Bir başka taksici Arif Öge ise yapılan uygulamayı korsan taşımacılığa benzeterek “İnsanlar burada yüksek paralar bağlayarak para kazanmaya çalışırken, orada 50 bin liralık arabalarla korsan yapılıyor. Neymiş 'Lüks taksi üzerine kuruluyor. Belediye izin veriyormuş' Buradaki insanların ekmeğiyle oynanıyor. İçerideki araçlar bir nevi korsana teşvik. Normal ticari taksileri öldürmeye çalışıyorlar. Biz de buna karşı direniyoruz” şeklinde konuştu.

Taksicilerin protesto için otel önüne toplanmasının ardından trafik polisleri, trafiğin engellenmemesi adına araçların kaldırılmasını istedi. Taksiciler buna karşı çıkınca polis ekipleri, taksicilerden evraklarını isteyerek kontrol yapmak istediklerini söyledi.

Bunun üzerine taksicilerle polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Daha sonra araçlarına binen taksiciler, korna çalarak otel etrafında tur atmaya başladı.

Birkaç turun ardından polis ekiplerinin ceza kesmek istemesi üzerine taksiciler eylemlerini sonlandırarak çevreden ayrıldı.
Kaynak: İHA