Sivas'ta Dolandırıcılık İddiası

Sivas'ta bir besici, kendini hayırsever olarak tanıtan bir kişi tarafından Peru parasıyla dolandırıldığını öne sürerek polise başvurdu.

Söğütlüpınar köyünden kurbanlık satmak üzere Sivas'a gelen 68 yaşındaki Durmuş Korkmaz, Alibaba Mahallesi Seyrantepe Caddesinde yanına gelen bir kişi tarafından Peru parasıyla dolandırıldığını iddia ederek, Sivas Muhtarlar Derneği Başkanı ve Alibaba Mahalle Muhtarı Duran Koç'un yanına gitti.

Koç'a durumu anlatan Korkmaz, daha sonra polisi arayarak, kendisini dolandıran kişiden şikayetçi oldu. Polis ekipleri, eşkali belirlenen zanlının yakalanması için çalışma başlattı.

Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caddede yürürken bir aracın durduğunu belirterek, araçtan inen kişinin, "Bu çevrede yaşayan fakirleri tanır mısın? Yardım yapmak istiyorum" diye seslendiğini söyledi.

Mahallede kimseyi tanımadığını, hayvanlarını satmak üzere köyden kent merkezine geldiğini söylediğini anlatan Korkmaz, "Bu kişi, çarşıya gidemeyeceğini ve elindeki paranın bin 200 lira değerinde olduğunu belirterek, 'bu parayı sana vereyim. Bana bozuk para ver. Bozdur, artan parayı fakirlere dağıt' dedi.

Benden 400 lira alan bu kişi, bu parayı bana bırakıp kayıplara karıştı" diye konuştu.

Bu kişinin bin 200 lira değerinde olduğunu belirttiği paranın, dolar değil Peru parası olduğunu belirten Korkmaz, değersiz olan bu parayla dolandırıldığını ifade ederek, şüpheliden şikayetçi olduğunu söyledi.

Kaynak: AA