Siirt'te 19 Bin Ton Kömür Dağıtılacak

Siirt Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dar gelirli vatandaşlara yapılacak kömür dağıtımına başlandı.

Vali Yardımcısı Mustafa Pala, Doğan Mahallesi Şeyh Musa Mezarlığı yakınlarında bulunan kömür dağıtım deposunda incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, Siirt merkez ve köylerde bulunan dar gelirli ailelere bugünden itibaren kömür dağıtımına başlandığını bildirdi.

Dar gelirli vatandaşların soğuk havalardan etkilenmemeleri ve dağıtım sırasında sorun yaşanmaması için kömür dağıtımına bu yıl erken başladığını ifade eden Pala, şöyle dedi:

"Bu yıl merkez köylerimiz dahil kömürler vatandaşımıza evlerinde teslim edilecektir. İnsan onuruna yakıştığı şekilde vatandaşımızın onuru incinmeden yardımlar yapılacaktır. Vakfımızda dosyası olan vatandaşımızın tekrar kömür için başvuru yapmasına gerek yoktur. Vatandaşımızın kömürü evine teslim edilecektir. Vakıfta muhtaçlık dosyası olmayanların da vakfa başvurmaları sonucunda, yapılan muhtaçlık incelemeleri sonucu durumu uygun olanlara da kömür yardımı yapılabilecektir. 2013 yılında Siirt il genelinde tüm ilçeler ve köyler dahil olmak üzere toplamda 19 bin aileye, 19 bin ton kömür dağıtılacak. Valimiz Ahmet Aydın' ın talimat ve destekleri ile köylerimiz dahil olmak üzere, kömürler vatandaşımıza, görevli elemanlarımızca bizzat evlerde teslim edilecektir."

Kaynak: AA