Savanovic'den Obradovic'e Övgü

Beko Basketbol Ligi ekiplerinden Anadolu Efes'in Sırp basketbolcusu Dusko Savanovic, Fenerbahçe Ülker'in yeni başantrenörü vatandaşı Zeljko Obradovic'in Türkiye'de önemli işler yapacağını söyledi.

Savanovic, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligdeki en büyük rakiplerinden biri olan Fenerbahçe Ülker'in çok değerli bir antrenör ile anlaştığını vurguladı.

Sırp basketbolcu, vatandaşı Obradovic'in Avrupa basketbolunun en iyi çalıştırıcılarından biri olduğunu belirterek, "Obradovic, Türkiye'de önemli değişiklikler yapabilecek bir isim. Bir Anadolu Efes oyuncusu olarak Obradovic'in ligde çok fazla bir değişiklik yapmasını istemem ama kendisi Avrupa'nın en iyi koçlarından biri. Çok büyük kariyeri olan bir isim. Uzun vadede çok büyük işler başaracaktır. Önemli değişiklikler yapacak ama bu bir sene de olamayabilir" diye konuştu.

-"Zamana ihtiyacımız var"

Anadolu Efes'te üçüncü sezonunu geçirecek olan tecrübeli basketbolcu, bu yıl kulüp olarak önemli değişikliklere gidildiğinin altını çizdi.

Sezona genç bir kadroyla başlayacaklarını dile getiren Savanovic, şöyle konuştu:

"Bu sezon Anadolu Efes'te yeni bir yapılanma var. Bir çok genç oyuncu aramıza yeni katıldı.

Genç bir kadroyla devam edeceğiz, biraz zamana ihtiyacımız olabilir. Genç oyuncuların hepsi de yetenekli oyuncular. Birlikte iyi bir şekilde çalışıyoruz. Beko Basketbol Ligi ve THY Avrupa Ligi'ne hazır olmamız için biraz daha zamana ihtiyacımız var ama ben iyi olacağımızı düşünüyorum."

-"Beko Basketbol Ligi, Avrupa'nın en iyisi"

Tecübeli Sırp basketbolcu, Beko Basketbol Ligi'nin Avrupa'nın en iyi ve en kaliteli ligi olduğunu ifade etti.

Türkiye'ye çok kaliteli ve kariyerli isimlerin geldiğini vurgulayan Savanovic, "Beko Basketbol Ligi, Avrupa'nın en güçlü ve en iyi ligi. Burada çok kaliteli oyuncular var. Şampiyonluk için savaşan bir çok takım var. Bu ligde şampiyon olmak gerçekten kolay değil" dedi.

THY Avrupa Ligi B Grubu'nda Almanya'nın Brose Baskets, İtalya'nın EA7 Emporio Armani, İspanya'nın Real Madrid, Fransa'nın Strasbourg ve Litvanya'nın Zalgiris Kaunas takımlarıyla mücadele edeceklerini dile getiren Sırp basketbolcu, "THY Avrupa Ligi çok zor bir kulvar. Buradaki hedefler için konuşmak çok erken. Önce çok çalışıp elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız. Ondan sonra hedeflerimiz için yavaş yavaş ilerlemeliyiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA