Sanayi İşletmelerine Sicil Affı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İzmir İl Müdürü Rasim Akpınar, Sanayi Sicil Kaydı yaptırmayan işletmeleri aftan yararlanmaya çağırdı.

Akpınar, yaptığı yazılı açıklamada kamuoyunda "Torba Yasa" olarak bilinen bazı kanun ve kanun hükmündeki kararnamelerde değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısıyla Sanayi Sicil Affı getirildiğini belirtti.

Akpınar, 6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanununun 2. maddesi gereğince, sanayi işletmelerinin faaliyete başladıkları tarihten itibaren iki ay içerisinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlükleri'ne başvurarak, sanayi siciline kayıt olup Sanayi Sicil Belgesi almalarının zorunlu olduğunu hatırlattı.

Bu yükümlülüğe aykırı davranış halinde idari yaptırım öngörüldüğünü kaydeden Rasim Akpınar, "31 Aralık 2014 tarihine kadar sanayi siciline kayıt işlemini tamamlayan firmaların tümüne af niteliğinde bir düzenleme öngörülmüştür. Sanayi sicil veri tabanımız ne kadar sağlıklı, gerçekçi olursa bu veri tabanını baz alarak yapılan ekonomik analizler, stratejiler, hedefler, dahası bölge planı o kadar sağlıklı ve gerçekçi olacaktır. Biz İzmir İl Müdürlüğü olarak sanayi sicil veri tabanımızı İzmir sanayisini gerçekçi yansıtacak bir seviyeye taşımayı amaç edindik. Ve ilimizde kapsamlı bir çalışma başlattık. Bu kapsamda Maliye Bakanlığı kayıtlarını esas alarak 27 bin işletmeye resmi yazı gönderdik" açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA