Kars, Ardahan ve İğdır Tanıtım Günleri

Kars Valiliği öncülüğünde bölgenin tarihi, turistik ve kültürel değerlerinin tanıtılması amacıyla 05-10 Kasım 2013 tarihleri arasında birincisi düzenlenecek olan Kars, Ardahan ve Iğdır Tanıtım Günleri etkinliğinin ön hazırlıkları start aldı.

Kars, Ardahan ve İğdır Tanıtım Günleri
Kars Valiliğinde düzenlenen toplantıda Kars, Ardahan ve Iğdır tanıtım günleri etkinliğinin nasıl gerçekleştirileceği hakkında görüş alış-verişinde bulunuldu.

Kars Valiliği Gazi Salonu’ndaki toplantı, Vali Eyüp Tepe Başkanlığı’nda gerçekleşti. Toplantıya Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, daire amirleri ve turizm işletmecileri katıldı.

Vali Eyüp Tepe burada yaptığı konuşmada, “Böyle vesilelerle bir araya gelme imkanı buluyoruz. Bugünde yine ilimiz için ilk defa olacak. Ama inşallah devamını getirmeyi düşündüğümüz, belki buradaki tecrübelerimiz ışığında İstanbul ayağına da yapabileceğimiz tanıtım günleri çerçevesinde bir araya geldik. Başlangıç itibarıyla Kars Tanıtım Günleri diye planladık ve buna göre yerimizi ayırttık ancak, daha sonra Ardahan ve Iğdır illerimizin talepleri doğrultusunda bu işi Kars-Ardahan-Iğdır adı altında eski Kars sınırlarındaki Serhat illerimizi de bu işin içine dahil ederek bölgesel bir organizasyonuna başladık” dedi.

Doğrusunu söylemek gerekirse Ankara’da görev yaptığımız süre içerisinde pek çok ilin bu gibi organizasyonlarla Ankara’daki hemşehrileriyle bir araya geldiklerini ve en azından bir farkındalığın sağlandığını tespit ettiğini ifade eden Tepe; “İlginç olan nokta şu; Türkiye’de en fazla göç veren Ankara’da İstanbul’da en fazla hemşehrisi olan Kars’ın üç ilden biri diyelim en fazla demeyelim ama en fazla üç ilden biri olan Kars’ın böyle bir organizasyona bugüne kadar cesaret edememesi, neyse ki nasip bizeymiş diyelim. Hep beraber çünkü bunu yalnız başımıza değerlendirmeyim. Arkadaşlarımızla birlikte Ankara’daki hemşehri derneklerimizle birlikte Sayın vekillerimizle yine istişare ederek bunun yapılabileceğini, düzenlenebileceğini doğrusu hepsinin de destekleriyle karar verdik. Sonunda bize de tabi müracaat etmek düştü. 05-10 Kasım tarihleri bize Atatürk Kültür Merkezi tarafından ücretsiz olarak valiliğimize tahsis edilmiş oldu. Bölge illeri tanıtımı şeklinde yanlış bilmiyorsam ikinci oluyoruz. Daha önce Ege illeri yapılmıştı. Onu hatırlıyorum Egeyle biraz irtibatımız olduğu için. Devamını da yine Serhat illeri olarak Kars-Ardahan-Iğdır’ın bu şekilde Ankara’da temsil etme imkanım inşallah olacaktır. Geçtiğimiz haftalarda bu işi için tecrübeli olan, birikim sahibi olan organizasyon firmalarını davet ettik. Ve bu seneki birinci Kars-Ardahan-Iğdır tanıtım günleri programını inşallah Anatolia organizasyonla birlikte gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla, öncelikle buradaki hedefimizi doğru okumak ve doğru koymak lazım. Burada biz tabiri caizse Ankara’daki hemşehrilerimizle tekrar buluşacağız. Ankara’daki siyasi camia bürokratik camia ile Kars’ı buluşturacağız. Bu çok önemlidir. Ankara’ya gittiğimiz zaman gerek bürokrasi gerekse siyasi camia tarafından bilinmek ve bu farkındalığın sağlanması gerçekten son derece önem arz ediyor. Biraz ilk olmanın verdiği heyecan var. Ama bu heyecanı biz olumlu manada değerlendirip güzel ilimize yakışır bir şekilde bir organizasyon gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda arkadaşlarımız sizlere bir sunum yapacaklar. Ondan sonra sizlerin de görüşleri ve muhakkak bunu bir tek taraflı sunumdan ziyade sizlerin de bu konuda belki önerileri olacaktır. Onları da hep birlikte değerlendireceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA