Curcup Engeline Köprü Çözümü

Viranşehir’e bağlı Yolbilen (Hivdemal) Köyü’nün yıllardır takıldığı Curcup Deresi engeline Viranşehir Belediyesi tarafından çözüm üretildi.

Curcup Engeline Köprü Çözümü
Kış mevsiminde azgın sular nedeni ile köy sakinlerinin geçmeye korktuğu Curcup Deresi üzerine köprü yapımına başlandı.

Viranşehir Belediyesi, köy sakinlerinin başvuruları üzerine Curcup Deresi’ne giderek incelemelerde bulundu. Yapılan incelemelerin ardından köprünün yapılacağı yer belirlendi. Ardından uzman ekipler tarafından yapılacak köprünün özellikleri belirlendi. 25 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde yapılması kararlaştırılan köprünün temeli atıldı

Öncelikle köyün yolları belediye tarafından onarılarak, malzemelerle güçlendirildi. Ardından köprünün ayakları için temeller atıldı. Köy sakinlerinden Halil Yıldız, belediyenin çalışması ile köylerine hizmet geldiğinin söyledi.

Yıldız, “Allah onlardan bin defa razı olsun. Onlar gelmeseydi kimse bize uğramazdı. Yıllardır aynı sorunu yaşıyoruz. Fakat hiç kimse sorunlarımıza çare bulmadı. Bu köprünün yapımı ile ilçe merkezine gidiş gelişlerimiz daha da rahat olacak. Daha önce yaptığımız tüm başvurulara rağmen kimse gelip köprümüzü yapmadı. Gelip iki tane küçük boru koydular. Fakat sular yükselince o borular da su altında kalıyordu. Biz belediyeden memnunuz, Allah onlardan razı olsun” dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Viranşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Burun, hizmette sınır tanımayan bir belediye olduklarını kaydetti.

İlke olarak, yurttaşları için ellerindeki tüm imkanları kullanmaya çalıştıklarını vurgulayan Burun, “Bu köyümüz ilçe merkezine yakın, ilçe merkezi ile arasında Curcup Deresi var. Fakat özellikle kış mevsiminde yurttaşların yükselen su seviyesi yüzünden yolu kullanmaları imkansız hale geliyorlardı. Köy sakinleri bize başvuruda bulundu. Yaptığımız incelemelerde derenin üzerinde borularla ilkel bir köprü yapıldığını gördük. Bu köprü sular yükselince su altında kalıyordu. Bizler de 3 metre yüksekliğinde ve 25 metre uzunluğunda araçların rahatlıkla geçebileceği modern bir köprü yapmaya karar verdik. Köprümüzün temelini attık. Köprümüz bir ay içinde ulaşıma açılacak. Sadece Hivdemal Köyü’ndeki vatandaşlarımız değil, bu istikamette bulunan onlarca vatandaşlarımız artık bu yolu rahatlıkla kullanabilecek” açıklamasını yaptı.
Kaynak: İHA