Camiler ve din görevlileri haftasında Vali’yi ziyaret Ettiler

Düzce İl Müftüsü Selami Emen 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Vali Ali İhsan Su’yu makamında ziyaret etti.

Camiler ve din görevlileri haftasında Vali’yi ziyaret Ettiler
Hafta süresince insanları camilere çekecek bir dizi etkinlik düzenlediklerini dile getiren Düzce Müftüsü Selami Emen cami aile ve kadın kavramlarına ağırlık verileceğinin altını çizdi.

Emen, Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı 10 bin hatim kampanyası kapsamında Cuma günü camilerde hatim okunacağını kaydederek “Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla kurumlarımızı ziyarete başladık. Konferanslar tertip ediyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın başlattığı 100 bin hatim kampanyası var. Ona da katıldık. Cuma günü hatim ve dualarımızı yapacağız” dedi.

Bu yıl ki Camiler ve Din Görevlileri Haftasının konusunun cami, aile ve kadın olduğunu söyleyen Emen şöyle devam etti: “Haftayı dolu dolu geçirmeyi planlıyoruz. Burada gayemiz insanların dikkatini camilere çekmek ve cemaatin önemini anlatmak. Birliğin ve beraberliğin önemini anlatmak. Çarşamba günü Profesör Mustafa Karataş gelecek. Tüm din görevlilerimizi buraya toplayacağız. Bu seneki Camiler ve Din Görevlileri Haftasının konusu cami aile kadın. Kadınlar biraz daha sahnenin gerisinde kalmış. Amacımız biraz daha buna dikkat çekmek.”
Düzce Valisi Ali İhsan Su ise tüm din görevlilerinin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutlayarak “Din görevlileri haftası bu hizmeti veren kişilerin bir araya gelmesi açısından çok önemli. Güzel bir hafta. Bende bu hafta münasebetiyle tüm din görevlilerimizin haftasını kutluyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA