Bursa'daki Cinayet

Mudanya ilçesinde, geçen mayısta, yaşlı çiftin darp edildikten sonra yastıkla boğulmasıyla ilgili tutuklu bulunan 2 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Cumhuriyet savcısı, ilçeye bağlı Ömerbey Mahallesi Bahar Sokağı'nda oturan Arif ve Fahriye Aksu çiftini öldürdükleri iddia edilen tutuklu sanıklar Gökhan A. ile kız arkadaşı Seda T. hakkında hazırladığı iddianameyi tamamladı. İddianamede sanık Gökhan A. hakkında ''yakın akrabayı öldürme'' suçundan, diğer sanık Seda T. hakkında da "kasten öldürme" suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İddianamede ayrıca, her iki sanık hakkında "hırsızlık" suçundan da 5'er yıla kadar hapisleri istendi.

Sanıklar, gelecek günlerde Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Ömerbey Mahallesi Bahar Sokağı'nda bulunan bir apartmanın kapıcısının, Arif ve Fahriye Aksu çiftinin, binadaki dairelerinden birkaç gündür dışarı çıkmamasından şüphelenerek haber vermesi üzerine eve gelen polisler, salonda çiftin cesetleriyle karşılaşmıştı. Arif Aksu'nun başına sert bir cisimle vurulduğu ve daha sonra hem kendisi hem de eşinin yastıkla boğulduğu tespit edilmişti.

Komşuların, yaşlı çiftin evine gelen 2 kişiyle ilgili ihbarda bulunması üzerine harekete geçen ekipler, Gökhan A. ile kız arkadaşı Seda T'yi,Bursa'nın Çarşamba Mahallesi'ndeki evlerinde yakalamış, zanlılar, nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı. Ölen Arif Aksu'nun, kardeşinin torunu olan Gökhan A. ifadesinde, olayı kendisinin gerçekleştirdiğini itiraf etmişti.

Kaynak: AA