Bozok Üniversitesi'nde Oryantasyon Programı Tamamlandı

Bozok Üniversitesi, tarafından üniversiteye yeni başlayan öğrencilerin, çevreyle uyum sağlamalarını kolaylaştırmak, üniversitenin yapısını ve olanaklarını tanımalarına yardımcı olmak amacı ile düzenlenen "Oryantasyon Programı" sona erdi.

Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

İletişimin başlıca amacının birbirini tanımak ve bilgi aktarmak olduğunu belirten Uçar, bu yıl ilki gerçekleştirilen oryantasyon eğitimi programının bu amaçla düzenlendiğinin altını çizdi.

Öğrencilerin kendilerine birer emanet olduklarını ifade eden Uçar şunları kaydetti:

"Sizin sorunlarınızla yakından ilgilenmek için sadece dersliklerde ders görme şeklinde değil, öğretim elemanlarınızla iletişiminizi artırmak için önümüzdeki kısa bir süre içerisinde 'öğretim elemanı-öğrenci görüşme saatleri' uygulaması başlatacağız. Sizlere hizmet verecek olan öğretim elemanlarının da üst yöneticileri ile iletişimi artırmak amacıyla yine bu yıl ilk kez Rektörle randevusuz görüşme günlerini başlattık. Hatta şimdiden başka üniversitelerde de açık kapı günleri, çat kapı günleri şeklinde örnek alındığına şahit oluyoruz. Bu uygulama ile derslerinizde ve sosyal yaşantılarınızda başarılarınızı arttıracağını düşünüyoruz. Biz sizlerin en iyi şekilde yetişmesi ve hayata hazırlanması için elimizden gelen her türlü gayreti sizler için gösteriyoruz".

Rektör Uçar'ın açılış konuşmasının ardından program Sağlık Yüksekokulu ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'unda geçen eğitim-öğretim yılında başarılı olan öğrencilere Üstün Onur Belgesi'nin verilmesi ile devam etti.

Düzenlenen oryantasyon programı ile öğrenciler Bozok Üniversitesi'nin akademik ve sosyal hayatına kolay uyum sağlamaları yanında şehri, sosyal kültürel açıdan tanıma imkanı bulan öğrenciler yemeğin ardından Hayri İnal Konağı, Çamlık Milli Parkı ve Şahin Tepesi Sosyal Tesisleri'ni de gezdi.

Kaynak: AA