Bodrum'da Hava

Bodrum'da sabah saatlerinden bu yana etkili olan kuvvetli rüzgar ve sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi.

AA muhabirinin Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, ilçede güneybatı yönünden esen ve saatteki hızı 65 kilometreyi bulunan kuvvetli rüzgar ve sağanak etkili oluyor. Kuvvetli rüzgarla zaman zaman etkisini gösteren sağanak, ilçede bulunan yerli ve yabancı turistlerin zor anlar yaşamasına neden oldu.

Hava sıcaklığının da hissedilir derecede düştüğü Bodrum'da, açıkta demirli bulunan birçok lüks yatın olumsuz hava koşulları nedeniyle bölgeden çekildiği gözlendi. Şiddetli sağanak nedeniyle Bodrum Belediye Meydanı'ndaki bazı mazgallar taştı. Mazgallardan boşalan kanalizasyon suları çevrede bulunan bazı restoran ve kafelerin önlerinde birikti.

Yaşanan olaydan dolayı mağdur olduklarını belirten esnaflar, yetkililerin soruna bir an önce çare bulması gerektiğini söyledi.

Sağanaktan kaçan bazı turistler çevredeki bazı işletmelere sığındı. Bodrum Belediyesine ait itfaiye ekipleri bölgeye gelerek çalışma yaptı. Sağanak ve kuvvetli rüzgarın yarın öğle saatlerine kadar devam edeceği belirtildi.

-Sağarak ve rüzgar Marmaris'te de etkili oldu

Muğla'nın bir diğer turistik ilçesi Marmaris'te de etkili olan rüzgar ve kısa süreli sağanak yaşamı olumsuz etkiledi.

Vatandaşlar ve turistler kıyı şeridinde yürümekte güçlük çekti. Zaman zaman şiddetini arttıran rüzgar ve dalgalar nedeniyle sahipleri yatlarını daha korunaklı yerlere çekti.

Yat Limanı'ndaki günlük tur teknelerinin ise halatları sağlamlaştırıldı. Yağış dolayısıyla ilçe merkezindeki bazı caddelerde su birikintileri oluştu.

Kaynak: AA