Atatürk Bulvarı Yenileniyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kentin ana arterlerinde yaptığı çalışmalarla yayalar ve sürücüler için kaliteli ulaşım çözümleri üretmeye devam ediyor.

Atatürk Bulvarı Yenileniyor
Daha önce Şıhcan, Gaziler ve Mütercim Asım Caddeleri’nde başlattığı sokak sağlıklaştırma projesi ile küçük esnafın yanı sıra vatandaşlar için yaşayan mekânlar sunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Atatürk Bulvarı, Karagöz Camisi, Başkarakol, 25 Aralık Devlet Hastanesi güzergâhı ile Fevzi Çakmak Bulvarı’nı da yeniliyor.

Büyükşehir Belediyesi, kentin en işlek bulvarlarından olan Atatürk Bulvarı üzerinde başlattığı çalışma ile alt yapı ve kaldırımları yeniliyor. Belediye, bulvar üzerinde planladığı cephe, peyzaj düzenlemeleri ile bu alanları yaşayan, modern bir görünüme kavuşturmayı hedefliyor.

Kaldırımların tamamının yenileneceği projede, yolcu otobüsleri için cepler yapılacak, cadde üzerindeki işyerlerinin tabelaları tek tip olacak, TEDAŞ, GAZDAŞ, GASKİ, Türk Telekom’un alt yapıları yenilenecek ve başıboş parklama ortadan kalkacak. Kaldırımlara 158 ağaç ile bin 568 dekoratif çalılık dikilecek ve bin metre kare yeşil alan oluşturulacak.

Fen İşleri Daire Başkanlığı tamamı 15 milyon TL’ye mal olacak olan bu projeyi Şubat 2014 tarihinden önce bitirmeyi hedefliyor.

GÖRME ENGELLİLER İÇİN AKILLI KALDIRIMLAR YAPILIYOR
Atatürk Bulvarı’nın Gaziantep’in en eski alış veriş mekânlarından birisi olduğunu, buranın da Gaziler, Şıhcan, Mütercim Asım Caddeleri gibi yeni bir kimliğe kavuşturulacağını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, projenin tamamlanmasıyla bu mekânların cazibe merkezine haline geleceğini kaydetti.

Gaziantep Lisesi ile Bayazhan arasındaki yol kenarındaki korkulukları yenileyeceklerini, aydınlatma sistemlerini daha tasarruflu ve uzun ömürlü yapacaklarını vurgulayan Güzelbey, “Tüm bunları yaparken esnaftan tek bir kuruş ücret talep etmiyoruz. Kaldırımlara şehir mobilyaları denilen oturma grupları koyacağız. Ben esnafımızın yenilen kaldırım ve alt yapısı ile daha güzel iş yapacağını ümit ediyorum” diye konuştu.

Altyapı çalışmalarında yağmur suyu borularını büyüterek mazgallarla yağmur suyunun sorunsuz bir şekilde kanallara aktarılacağını dile getiren Güzelbey, kaldırımlara da yağmur olukları döşediklerini belirtti.

Karagöz Camisi’nden Nil Otel’e kadar olan asfaltları sökerek yerine bazalt kesme taş döşediklerini aktaran Başkan Güzelbey, “Tüm bunları yaparken kentimizin tarihi ve mimari özelliklerini göz önünde bulundurarak hareket ediyoruz. Tarihi ve mimari yapıyı bozmadan modern bir yapıya geçiyoruz. Bu da hem esnafımızın işine yarıyor hem de kentimizin tanıtımına katkı sağlıyor” değerlendirmesini yaptı.

Yeni yapılan bulvar ve caddelerde görme engelliler için yönlendirme ve uyarı taşları yapılacağını belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, “Kentin farklı yerlerinde uyguladığımız akıllı kaldırımları yaygınlaştırmaya devam ediyoruz. Bu güzergâhta yapacağımız çalışma ile bir görme engelli vatandaşımız 25 Aralık Devlet Hastanesi’nden Karagöz’e kadar kimsenin yardımı olmadan kendi imkânı ile gidebilecek” şeklinde konuştu.

Güzelbey, buradan sökülen taşların atılmadığını ve belediyenin taş işleme fabrikasında geri dönüşümde değerlendirildiğini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA