Afyonkarahisar İgm Ekim Ayı Çalışmaları Başladı

Afyonkarahisar İl Genel Meclisi MHP Dinar Üyesi İbrahim Acar, 1 Ekim 1995 yılında meydana gelen ve 95 kişinin hayatını kaybettiği Dinar depreminin sıkıntılarının yıllar sonra daha fazla hissedilmeye başlandığını kaydederek, “Dinar bugün Türkiye’de nüfusa göre en fazla Alzheimer hastalığı olan bölge konumuna hızla ilerlemektedir, buna bir çözüm bulunmalı” dedi.

Afyonkarahisar İgm Ekim Ayı Çalışmaları Başladı
Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Ekim ayı çalışmaları bugün gerçekleştirilen ilk oturum ile başladı.

Gerçekleştirilen toplantıda gündem maddeleri ve gündem dışı maddeler görüşülerek karara bağlandı. Toplantıda gündem dışı söz alan MHP Dinar Üyesi İbrahim Acar, Dinar depreminin yıl dönümü ile ilgili bir konuşma yaptı. Konuşmasında depremin ve getirdiği yıkımlardan bahseden Acar, “Resmi rakamlara göre 1 Ekim 1995’te Dinar’da akşam 6 sularında 94 kişiyi kaybettik. O gün 1 Ekim 1995’te 94 kişinin depremde öldüğünü sanıyorduk. Ama sonradan gördük ki insanları deprem değil, ihmal ve yanlış yapılaşma öldürmüş. Deprem zamanında bölgeye gelen yabancı doktorlar ve görevliler bizlere ‘Siz bu depremin acılarını 25 yıl sonra daha fazla görmeye başlayacaksınız’ demişlerdi. Tabii biz o zamanlar bunu anlayamadık. O zaman inanmadık ama şimdi anladık ki bu gerçekmiş. Bu gerçekliği de sanırım şuradan görebilirsiniz, Dinar bugün Türkiye’de nüfusu göre Alzheimer hastalığı en fazla olan bölgelerden birisi olma yolunda hızla ilerliyor. Bunun yanında bölgemizde yüksek tansiyon ve şeker hastalığı konusunda da Türkiye’de kırmızı bölge olarak gösterilmekteyiz. Buna acilen bir çözüm bulunmalı. Allah bir daha böyle acıları kimselere yaşatmasın” diye konuştu.

MAHALLELİNİN OKUL TALEBİ İGM GÜNDEMİNE GELDİ
Konuşmaların ardından toplantıda görüşülen maddeler arasında, Uydukent’e okul yapılması konusunda bölge halkında gelen talep karara bağlanmak üzere ilgili komisyonlara havale edildi. Toplantıda ayrıca görüşülen bir başka gündem dışı maddede ise, yoksul ailelere iş kurabilme olanağı tanıyan ‘mikro kredi’ fonuna ödenek aktarılması konusu ilgili komisyonlara havale edildi.

İGM Başkanı Salih Sel ise, toplantıda, 1 Ekim 1995 yılında meydana gelen Dinar depreminin ardından hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek, “Allah bir daha böyle acılar göstermesin” dedi.

Kaynak: İHA