3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü

Malatya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener'den açıklama...

Malatya Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, 3 Ekim Dünya Yürüyüş Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Ulusal sağlık politikalarının ana hedefi sağlıklı bireylerden oluşan sağlıklı bir topluma ulaşmaktır. Sağlıklı bir topluma doğru atılacak en önemli adımlardan biri de fiziksel hareketsizlik ve kötü beslenme ile mücadeledir” dedi.

Dr. Şener açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:
“Dünya Yürüyüş Günü Etkinliği ile fiziksel aktivitenin sağlık için önemi konusunda halkın bilgilendirilmesi, toplumda fiziksel aktivite bilincinin oluşturulması ve hareketsiz bir yaşamın yol açabileceği hastalıklardan korunmak amaçlanmaktadır. Fiziksel aktivite; kişinin sağlığını koruyan ve geliştiren, yorgunluğa ve hastalıklara karşı direncini artıran çok önemli bir faktördür. Ancak çağımızda teknolojideki gelişmeler; yaşam koşullarını kolaylaştırmış fakat daha stresli ve hareketsiz bir yaşam biçimi oluşturmuştur. Obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel hareketsizlik, dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer almaktadır. Ayrıca Sağlık Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilen Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması sonuçlarına göre, ülkemizde bireylerin yüzde 72’sinin hareketsiz yaşadığı tespit edilmiştir.

Düzenli olarak yapılan fiziksel aktivite kalp ve beyin fonksiyonlarının düzenli çalışması ve bazı hastalıkların önlenmesinde ve iyileşmesinde son derece önemlidir. Bu nedenle gün içinde en az 30 dakika tempolu yürüyüş yapmak sağlığımız için önemli bir faktördür.”
Kaynak: İHA