2. Ulusal İlgın Sempozyumu Sona Erdi

Selçuk Üniversitesi ve Ilgın Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen "2. Ulusal Ilgın Sempozyumu" sona erdi.

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Lala Mustafa Paşa Külliyesi'ndeki sempozyumda, Ilgın tarihinin önemli kültür ve ticaret merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

Gerçekleştirilen sempozyumun Ilgın'ın dünü, bugünü ve geleceğine ışık tutacağına inandığını ifade eden Türkmenoğlu, "Bulunduğumuz mekanın kültür yuvası ve iş merkezi olarak ilçeye kazandırılması son derece önemli. Bugün burada Anadolu'da ender yapılan sempozyumlardan biri yapılıyor" diye konuştu.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise Ilgın'ın bölgede çok köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirtti.

İlçenin tarih ve termal turizmiyle turistik açıdan önemli değerlere sahip olduğunu kaydeden Gökbel, "Aynı zamanda bölgenin çok önemli bir kültür merkezidir. Ilgın'ın değerlerinin altının çizildiği ve öneminin anlatıldığı bu etkinliğin, bölge tanıtımına önemli katkısı olacağını düşünüyorum" dedi.

Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral da Ilgın kendi tarihi, kültürü ve geçmişiyle bu sempozyumda yeniden buluştuğunu bildirdi.

Sempozyumun düzenlendiği kervansarayın 500 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu dile getiren Oral, şunları kaydetti:

"Bu kadar eski bir geçmişe sahip olan Ilgın, İpek Yolu ve Hicaz Demiryolu üzerinde olmasından dolayı geçmişte de bölgenin kültür ve ticaret merkezidir. Ilgın termalleriyle de ülkemizde önemli bir konumdadır. Kokusu ve rengi olmayan içme suyuyla ilçemiz dünyanın en kaliteli termallerinden birisidir. Suyumuzun sağlık sektöründe alternatif tıp alanında kullanılmasını istiyoruz. Buraya yapacağımız Türkiye'nin en büyük termal oteliyle ilçeye bölgedeki önemini yeniden kazandıracağız."

Sempozyuma, AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, Mevlana Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahattin Adam, Ilgın Kaymakamı Yücel Gemici, KOP Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA