1 Ekim Yaşlılar Günü

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, yaşlılara her zaman özenli şekilde davranılması gerektiğini bildirdi.

Özcan, 1 Ekim Yaşlılar Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, yaşlıların toplumun önemli bir bölümünü oluşturduğunu belirtti.

Yaşlıların yaşamları süresince edindikleri deneyimleri gençlere aktardığını ifade eden Özcan, şunları kaydetti:

"Yaşlılarımızın sorunlarına yardımcı olmak, gönüllerini hoşnut etmek amacıyla, 1 Ekimler 23 yıldan beri Dünya Yaşlılar Günü olarak kutlanmaktadır. Birleşmiş Milletler Teşkilatı, Dünya'daki yaşlı nüfusun giderek arttığını görerek, yaşlılara hak ettikleri değerin ve saygının gösterilmesi amacıyla, 1990 yılında 1 Ekim tarihini 'Dünya Yaşlılar Günü' olarak ilan etmiştir. Kendi kendine yetebilen ve topluma aktif olarak katılan yaşlılarımızın sayılarının arttırılması amacıyla, onların beden ve ruh sağlığının iyileştirilmesi için, kişi ve kuruluşların katkılarıyla devletimizin organizasyonunda çeşitli çalışmalar yapılmaktadır.

Bu vesileyle, Dünya Yaşlılar Günü'nün, ülkemiz genelinde anlamına uygun olarak kutlanmasını ve bu anlamlı günde tüm yaşlılarımızın elleri öpülüp, hatırları sorularak, sorunlarının çözümüne yardımcı olunmasını ve onların gönüllerinin hoşnut edilmesini diliyorum. Yaşlılara her zaman özenli bir şekilde davranılması gerekmektedir. Bu duygularla tüm yurttaşlarımızın 01 Ekim Dünya Yaşlılar Günü'nü kutluyor, toplumumuzun tüm kesimlerinde yaşlılarımızla birlikte, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam süreci temenni ediyorum.

Yaşlılarımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Kaynak: AA