Nijer'den Erdoğan'a En Üst Devlet Nişanı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Afrika ziyaretinin ikinci ayağı olan Nijer'de ülkenin en üst devlet nişanı verildi.

Nişanı Erdoğan'ın yakasına Nijer Cumhurbaşkanı Muhammed Yusuf taktı. Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler Nijer Cumhurbaşkanı Muhammed Yusuf'un Erdoğan'ın onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

Burada Türk heyeti için renkli gösteriler yapılırken ayrıca ülkenin önemli müzisyenleri tarafından mini bir konser de verildi.

Daha sonra devlet nişanı törenine geçildi. Nijer Cumhurbaşkanı Yusuf takdim konuşmasında Türkiye'nin güçlü ekonomisi ve demokrasisiyle Nijer'e örnek olduğunu vurgularken, "Vizyoner kişiliğiniz İslam dünyası için olduğu kadar tüm dünya için önemli. İslam dünyasının çağdaşlaşmasının sembolüsünüz" dedi.

Erdoğan da "İnanıyorum ki Türkiye Nijer ilişkileri bu nişan gibi hep ışıl ışıl parlayacaktır." diyerek nişanı kabul etti.

OSMANLI RUHUNA HUTBEE

rdoğan "Atalarımız tarihte Nijerli kardeşlerinin yanında bulunmuş ve onlarla birlikte yaşamıştır" derken Nijer'in Agedes bölgesinde bugün hala cuma hutbelerinde Osmanlı padişahlarının ruhu için dua okunduğunu memnuniyetle öğrendiğini belirtti.

"Bunlar Nijer halkının Türkiye'ye yönelik aidiyet duygularının göstergesidir. Türkiye tarihte olduğu gibi bugün de Nijer'li kardeşlerinin yanında olmaya devam edecektir" dedi.

"BİZ ALIŞTIK, DUBLE YOL YAPACAĞIZ"

Erdoğan, Muhammed Yusuf'un kendisine 450 kilometrelik yol projesini açtığını, tek şerit de olsa yolun yapılmasını istediğini aktardı. Erdoğan "Ben de kendisine dedim ki biz duble yol yapmaya alıştık, iki gidiş, iki geliş duble yol yapacağız" diyerek Türk işadamlarının projeyi üstleneceğini belirtti.