İtfaiye Ekipleri Yangından Yangına Koştu

Aydın’da artan soğuklarla birlikte yangınlar da arttı.

İtfaiye Ekipleri Yangından Yangına Koştu
Aydın İtfaiye ekipleri bir gecede 8 yangına müdahale ederken, yangınların daha çok bilinçsiz soba kullanımından kaynaklandığı belirtildi. Yılın en soğuk günlerinin yaşandığını belirten Aydın İtfaiye Müdürü Serdar Adanır yangınların çoğunluğunun bilinçsiz soba kullanımından kaynaklandığını belirterek vatandaşların sobalarla ısınırken dikkatli olmalarını tavsiye etti. Akşam saatlerinde ilk yangın Zafer Mahallesi Zafer İlköğretim Okulu’nun nöbetçi kulübesinde meydana geldi. Kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce okulun bahçesindeki kulübede ısınma amaçlı yakılan kağıtların tutuşturduğu kulübe itfaiye ekiplerince söndürüldü. Daha Efeler Mahallesi2290 sokak üzerinde isminin açıklanmasını istemeyen bir şahı evinde yaktığı sobanın diğer odaları da ısıtması amacıyla soba borularını yüklükten yatak odasına taşıdı. Yüklükteki yatak ve yorganların tutuşması Sonucu meydana gelen yangın itfaiye ekiplerinin anında müdahalesi ile söndürüldü.

Kurtuluş Mahallesi Sağlık Caddesi 39 Numaralı Reyhan apartmanın Son katında ise yine elektrikli sobadan kaynaklı yangın çıktı. Apartmanın 5 katında ikamet eden kadın ve doğum doktoru Nihat Karaca’ya ait evin arka kısmından alevlerin yükseldiğini gören çevre sakinleri itfaiyeyi arayarak yardım istedi. Eve gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü. Yangının, ev sakinlerinin yatmadan önce yatak odasını ısıtmak amacıyla yaktıkları elektrik sobasından kaynaklandığı belirtildi.

Bu arada itfaiye ve acil kurtarma görevi yapan araçların acil durumlarda çalışma sorunu yaşamamsı için belirli aralıklarla çalıştırılıp sıcak tutulması talimatı verildi.

Meteoroloji yetkilileri Aydın’da bu yıl ilk defa hava sıcaklığının sıfırın altında 5 derece olacağını duyurdu .
Kaynak: İHA