Hakkari’nin Çevre İl ve İlçelerle Ulaşımı Kesildi

Hakkari’de kar yağışı nedeniyle il merkezinden tüm il ve ilçelere bağlantı sağlayan karayollarının ulaşıma kapandığı bildirildi.

Karayolları yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede günlerdir aralıksız yağan kar yağışı nedeniyle Hakkari’nin çevre il ve ilçelerle ulaşımını sağlayan tüm karayolları ulaşıma kapandı. Hakkari-Van karayolunun Karasu mevkiinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yüzlerce aracın mahsur kaldığı, Karayolları 117. Şube şefliği karla mücadele ekiplerinin mahsur kalan araçları kurtarmak için çalışma başlattığı bildirildi.

Çalışmaları yerinde takip eden Karayolları 117. Şube Şefi Esat Erin, yoğun kar yağışı ve tipiye rağmen yollarda mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için çalışmalarına devam ettiklerini belirterek, “Mahsur kalan vatandaşlara ulaşmamıza az kaldı. Yüksekova-Van ve Hakkari-Van karayollarını şuan tek şeritli olarak ulaşıma açmış bulunmaktayız ancak yağış ve tipi devam ettiği için yer yer ulaşım kesintileri tekrar başlıyor. Sabah saatlerine kadar yolu çift şeritli olarak açmayı planlıyoruz. Vatandaşlardan acil bir durum olmadıkça yola çıkmamalarını öneriyoruz” dedi.

YOL DURUMU

Karayolları 114. ve 117. Şube şefliklerinden alınan bilgilere göre, Hakkari-Yüksekova, Hakkari-Şırnak, Hakkari-Van, Hakkari-Çukurca, Hakkari-Durankaya, Yüksekova-Şemdinli, Yüksekova-Esendere, Yüksekova-Dağlıca, Yüksekova-Esendere ve Şemdinli-Derecik karayollarının kapalı olduğu bildirildi.

Kaynak: İHA