Bursa'dan Hollanda'ya Turizm Çıkarması

Hollanda'nın Utrecht şehrindeki Uluslararası 2013 Turizm Fuarı, kapılarını 42. kez açtı.

Türkiye’den Kuşadası, Kemer ve Bodrum'un ayrı stantlarla katıldığı fuarda Türkiye standı göz doldurdu. 750 metrekarelik bir alanda tanıtılan Türkiye, fuarın en büyük 4. standına sahip. Fuarda aynı zamanda ilkler de yaşanıyor. Uludağ ve doğal güzellikleri adından sıkça söz ettiren Bursa ilk defa fuarda yer aldı. Bursa Valiliği ve Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği Müdürlüğü turizm fuarında Yeşil Bursa'yı tanıttı.

Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, "Bursa'nın ciddi potansiyeli olmasına rağmen Hollanda kamuoyunda yeterince tanınmadığı ve bu konuda eksiklik olduğunu bu fuara gelince daha müşahede ettik. Fuarda görmüş olduğumuz canlılık ve cana yakınlılık bizleri memnun etti. Bursa gerçekten Uludağ ile yeşil orman dokusu ile, bol oksijenli havası ve güneşi ile çok güzel tatil beldesidir." dedi.

Samet Ercoşkun, Uludağ'daki kış turizmi ve kış sporlarının yanı sıra termal tesisleriyle Hollanda için cazip bir şehir olabileceklerini dile getirdi. Ercoşkun, "Özellikle 65 yaş üstü Hollandalılar için sağlık turizmi açısında Son derece cazip bir şehir. Termal otellerimizin sağlık sigorta sistemine dahil olması yönünde çalışma içinde olacağız." ifadelerini kullandı.

Kuzey Hollanda Liberal Parti Meclis Üyesi Köksal Gör ise "Utrecht Turizm Fuarında Bursa'nın ilk defa yer alması bizleri de Son derece memnun etti. Eyaletimizdeki vali ve vali yardımcıları ile Bursa'yı önümüzdeki ay ziyaret ederek işbirliği imkanlarını araştıracağız." dedi.