ABD Dışişleri Bakanı Clinton'dan Açıklama

Hastaneden taburcu olduktan sonra önceki gün işbaşı yapan ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ''Kendisini henüz emekli olarak görmediğini'' belirtti.

Clinton, Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen bir törende, ''Hepinizi çok özlediğimi söylemeliyim. Bunu, normal şartlarda söyleyemezdim. Döndüğüm için çok memnunum'' dedi.

Bir aydan sonra yaptığı ilk konuşmasında Clinton, Massachusetts Senatörü John Kerry'inin yeni dışişleri bakanı olmasının ardından emekliye ayrılıp ayrılmayacağına ilişkin soruya, gülümseyerek yanıt verdi. Clinton, ''Bu kelimeyi kullanır mıyım bilmiyorum-'' diyerek, ''emeklilik'' kelimesinin yerine ''hızlı yoldan bir süre ayrılmak'' ifadesini kullanabileceğini belirtti.

Clinton, ülkenin en üst düzey diplomatı olarak görevinden ayrılmak ve en azından bir süre mola vermek için sabırsızlandığını söyledi, Dışişleri Bakanı olarak en olağanüstü deneyimi yaşadığını da vurguladı.

65 yaşındaki Clinton, 15 Aralık'ta mide virüsünün yol açtığı aşırı su kaybı nedeniyle bayılmış ve beyin sarsıntısı geçirmişti. Doktorların sağ kulağının arkasında bir kan pıhtısı keşfetmesi üzerine 30 Aralık'ta yeniden hastaneye yatan Clinton, tedavisinin ardından çarşamba günü taburcu edilmişti.

Başkan Barack Obama, önümüzdeki günlerde istifa etmesi beklenen Clinton'ın yerine yeni dışişleri bakanı olarak Massachusetts Senatörü John Kerry'i önermişti.

Muhabir: Şeyma Tahan / AFP

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA