Tekirdağ Müftüsü Gürlen Açıklaması

Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen, Türk, Kürt, Roman, Çerkez ve Gürcüsü'yle Türkiye'nin farklı güzelliklere sahip olduğunu belirterek, ''Gönüller bu güzellikleri kavrayabildiği zaman, inşallah Türkiye'deki insanlarımız mesut olacaktır'' dedi.

Gürlen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kur'an kurslarına vatandaşların yoğun talep gösterdiğini belirterek, Aydoğdu Mahallesi'ndeki Özgürler Kur'an kursunda Kur'an-ı Kerim ve dini eğitimin yanı sıra, kadın öğrencilerden oluşan ''Roman İlahi Gurubu''nun ilahi seslendirdiğini kaydetti.

''Bu memlekette Türk, Kürt, Roman, Çerkez, Gürcüsü ile ne güzellikler var'' diyen Gürlen, şöyle devam etti:

''Gönüller bu güzellikleri kavrayabildiği zaman, inşallah Türkiye'deki insanlarımız mesut olacaktır. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez, bir süre önce Roman kardeşlerimizle ilgili bir demeç vermişti. Orada demişti ki, 'Bu insanlar bizim insanımız. Bu insanları da kucaklamalıyız, bu insanlara da gönlümüzü açmalıyız. Bu insanları hor görmemeliyiz.' Biz işte burada bu numuneyi gösteriyoruz. Burada Kur'an'ın ışığında bu değerli kardeşlerimizle birlik olduk ve çok güzel hizmetler sunmaya başladık.''

Kur'an kursu bünyesinde kadınlardan oluşan ''Roman İlahi Gurubu'' kurduklarını belirten Gürlen, vatandaşların müzikal yetenekleri ile ilahileri de başarılı şekilde yorumladıklarını kaydetti.

-''İlahi Grubu etkinliklerde sahne alıyor''-

Özgürler Kur'an Kursu Öğretmeni Nazan Tırpancı ise kursta sabah ve akşam olmak üzere iki bölümde 45 öğrenciye eğitim verdiklerini bildirdi.

Kursta Kur'an eğitimi ve dini bilgilerin yanı sıra farklı etkinlikler de düzenlediklerini anlatan Tırpancı, öğrencilerden oluşan ''Roman İlahi Grubu'' kurduklarını ve aşure etkinlikleri, hicri yılbaşı etkinlikleri ve Anneler Günü gibi etkinliklerde sahne alarak ilahi seslendirdiklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Yavuz Karaduman/Muhterem Erkul

Yayıncı: Kemal Kaymak
Kaynak: AA