Sağlığa 2 bin 500 kadro

AK Parti Milletvekili Ayalan'ın sunduğu yasa teklifi, sağlık hizmetlerindeki sorunların giderilmesi ile birlikte 2 bin 590 kadro tahsisini öngörüyor.

Sağlığa 2 bin 500 kadro
AK Parti Milletvekili Ayalan'ın sunduğu yasa teklifi, sağlık hizmetlerindeki sorunların giderilmesi ile birlikte 2 bin 590 kadro tahsisini öngörüyor.

AK Parti Tokat Milletvekili Şükrü Ayalan tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan teklifle, döner sermaye ek ödemelerinin yapılacağı gelir kalemleri açıkça belirlenerek, bu konuda yaşanan tereddütlerin giderilmesi amaçlanıyor.

Teklife göre, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na bağlı ikinci ve üçüncü basamak sağlık tesislerinin bağış, faiz, kira ve gelirleri ek ödeme dağıtımında kullanılmayacak ve bu birimlerde görevli personele yapılacak ek ödeme toplamı, ilgili birimin cari yıldaki hizmet bedelinden ayrı olarak faturalandırılan ilaç ve her türlü tıbbi sarf malzemesi gelirlerinin yüzde 45'ini, diğer döner sermaye gelirlerinin ise yüzde 50'sini aşamayacak.

Teklifle, daha evvel ilaç ve tıbbi sarf malzemesi ile kira gelirleri dahil edilerek personele yapılan ek ödemeler hakkında borç çıkarılamayacak, çıkarılmış olan borç tutarlarının tahsilinden vazgeçilecek, borç takibi işlemine son verilecek.

Yurtdışında görevlendirilen personele yurtdışındaki görevleri süresince gündelik verilmeyecek ve gittikleri ülkelerde sürekli görevde bulunan ve 9. derecenin birinci kademesinden aylık alan meslek memurlarına ödenmekte olan yurtdışı aylığını geçmemek üzere unvanlarıyla itibarıyla Bakanlar Kurulu kararıyla belirlenen tutarda aylık ödeme yapılacak. Ayrıca bu personel, döner sermaye ek ödemesi dahil her türlü mali ve sosyal haklarından yararlanmaya devam edecek. Bu amaçla görevlendirilen personelden devlet hizmeti yükümlülüğü bulunanların yurtdışındaki görevlerde geçen süreleri devle hizmeti yükümlülüğünden sayılacak.

2 bin 590 kadro tahsisi

Bakanlıklar ile bağlı kuruluşları arasında yapılan naklen atamalar, açıktan atama kotalarında dikkate alınmamasını içeren teklif, ayrıca Sağlık Bakanlığı ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na toplam 2 bin 590 kadro tahsisini de öngörüyor.
Kaynak: AA