Çin Avrupa'yı solladı
Rekor haberi otomotiv sektöründen...

Çin'de özellikle orta sınıfın güçlenmesi ve zenginleşmesi ile tüketim eğilimleri de artarken, özellikle araç alımı Çinlilerin lüks harcama kalemleri arasında üst sıralarda yer alıyor.
ÇİN GÖZÜNÜ DÜNYA DEVİ MERCEDES 'E DİKTİ
Pekin hükümetinin, Alman lüks otomotiv üreticisi Mercedes 'in sahibi olan Daimler 'le ortak olmak için harekete geçtiği, şirketin sahip olduğu hisselerden yüzde 10 'luk kısmına talip olduğu öne sürüldü.
Çin medyasında yer alan haberde, Çin Yatırım Şirketi (CIC)nin Mercedes 'in sahibi Daimler hissesi satın almak için görüşmelere başladığı bildirildi. Çin 'in devlet tarafından kurulan ülkenin resmi yatırım kurumu niteliğinde olan şirketinin, Daimler 'in yüzde 4 ile 10 arasındaki hissesini almayı hedeflediği belirtilirken, konu ile ilgili herhangi başka bir bilgi yer almadı.
İlk kez otomotiv sektöründe bir girişimle anılan CIC 'in yurt dışında doğrudan yatırım tutarının yaklaşık 150 milyar dolar olduğu ifade ediliyor. CIC ayrıca, son dönemde yatırım olarak doğal kaynaklar ve altyapı gibi alanlara ağırlık vermeye başlamıştı.
