Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, ortak anayasaya karşı duyarlılıklarının olduğunu bildirdi.

Erdem, AK Parti Genel Merkezi'nde Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdem, AK Parti'de teşkilatlardan sorumlu olduğunu belirtti.

Sivil toplum kuruluşlarının da teşkilat olduğunu ifade eden Erdem, Hak-İş Başkanı Arslan ile ortak bir anayasa yapılması noktasında ortak duyarlılığa sahip olduklarını söyledi.

Görüşmelerinin merkezini dil konusunun oluşturduğunu belirten Erdem, şunları kaydetti:

''Ortak anayasaya karşı da ortak bir duyarlılığımız var. Tabii Karamanlı olmak da ayrı bir sorumluluk getiriyor dil noktasında. Çünkü Karamanoğlu Mehmet Bey, yalnız Karaman'a değil, bütün Türk milletine ortak bir sorumluluk veriyor. O noktadan da ortak yönlerimiz var. Tabii biraraya gelince biz ister istemez Türkçeyi de konuştuk. Türkçe ortak zenginliğimiz, ortak değerimiz. Dolayısıyla bu değerin gelişmesi, zenginleşmesi için herkese her makam sahibine, her aydına, her ferde görevler düşüyor. O noktadan da konuşmamızın merkezi yine dildi.''

-Hak-İş Başkanı Arslan-

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, tebrik ziyaretinde geldikleri Erdem ile görüş alışverişinde bulunduklarını da belirtti.

''Konfederasyonumuzun özellikle hem anayasa, hem yasalarla ilgili bir dizi organizasyonu, bir dizi çalışması var. Bu çalışmalardan da bahsettik, kendilerini haberdar ettik'' diyen Arslan, 24 Ocak'ta düzenleyecekleri konferansa Erdem'i de davet ettiklerini söyledi.

Geçen hafta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ettiklerini, bu hafta da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret edeceklerini bildiren Arslan, ''Biz bütün bu çalışma hayatını ilgilendiren konularda hem Hak-İş olarak, hem de Hak-İş'in sivil toplum örgütlerinin sorumluluğu bilinciyle hareket ederek, parlamentoda siyasi partilerle ilişkilerimizi geliştirmeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

Siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının demokrasinin vazgeçilmezlerinden olduğunu vurgulayan Arslan, ''Demokrasinin çok temel unsurlarından biri siyasi partiler, diğeri sivil toplum ve sendikalar. Biz bu demokrasinin iki temel kurumunun temsilcileri olarak daha yakın çalışmak, birlikte çalışmak, birlikte sorunlarımızı oturup konuşmak, müzakere yoluyla sorunları çözme konusundaki hassasiyetlerin devamını da diliyoruz'' dedi.

Bir gazetecinin görüşmede Erdem'in yeni çıkan ''Bizimki Türkçe Sevdası'' kitabının gündeme gelip gelmediğini sorması üzerine Arslan, şunları söyledi:

''Sayın Ekrem Erdem teşkilatçı yönüyle daha çok kamuoyunda tanınıyor. Ben kendisinin dil konusundaki çabalarını, çalışmalarını biliyorum. Ben kendim de Karaman doğumlu birisi olarak, dil konusunda özel bir hassasiyetimiz var. Açıkçası Karamanoğlu Mehmet Bey'in fermanı bizim açımızdan da bir temel tutanak diyelim. Ekrem Bey'in bu çalışması gerçekten Türkçemiz için, aslında geleceğimiz için, medeniyetimiz için çok önemli buluyorum. Bize de mesajlarını iletti. Umarım kısa zamanda ben kitabı da okuyup hem bu konudaki değerlendirmelerimizi de yapacağız. Hem de bir başucu kitabı. Başkalarına da tavsiye edeceğim.''

Öte yandan Erdem, Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, birliğin Şeref Başkanı Mehmet Doğan'ı da kabul etti.

Muhabir: Sarp Özer

Yayıncı: Ziver Büyüktaş
Kaynak: AA