Suriye’ye Tır Dolusu Yardım

19 Mayıs 2011’daki 5,9’luk depremde konutları hasar gördüğü için uzunca bir süre kaldıkları çadırlarda sıkıntılı günler geçiren Kütahya Simav’da vatandaşlar Suriye’deki acı tabloya kayıtsız kalmadı.

Suriye’ye Tır Dolusu Yardım
İlçe genelinde üç gönüllü vatandaşın başlattığı “Aç ve Açıkta Olan Suriyeli Kardeşlerimize Yardım Kampanyası” kapsamında yaklaşık bir aylık süreçte toplanan giyim ve gıdadan oluşan yardım malzemeleri bir TIR’a yüklenerek mültecilere ulaştırılmak üzere Hatay’a gönderildi.

19 Mayıs 2011’deki depremde yaşadıkları acının aynısını şimdi Suriye’deki Müslümanların yaşadığına vurgu yapan Yardım Komitesinden emekli öğretmen Şinasi Çetiner, zorda kalan insanlara yardım etmenin her Müslüman’ın görevi olduğunu bildirdi.

Yaklaşık bir ay önce başlattıkları yardım kampanyasına Simav halkının çok yoğun bir ilgi göstermesinden dolayı çok büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Çetiner, “Depremde çadırlarda kaldık. Çadırda çekilen sıkıntının ne demek olduğunu en iyi Simavlılar bilir. Bu yüzden yardım kampanyamıza çok büyük bir ilgi gösterdiler. İlçe merkezinin yanı sıra köy ve beldelerimizde çok sayıda hayırsever vatandaşımız kampanyaya elindeki avucundaki fazla olan eşya ve gıdasını vererek yardımcı olmaya çalıştı. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Toplanan yardım malzemelerinin yüklendiği TIR’ın Suriye’deki mültecilere ulaştırılmak üzere Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde faaliyet gösteren Beyazıd Bestami Vakfı’na ulaştırılmak üzere Simav’dan hayırsever nakliyeci Nihat Özcengiz’e ait bir TIR vasıtasıyla yola çıktığını dile getiren Çetiner, yardım malzemelerinin özellikle Suriye’nin kenar semtlerinde mağdur olan ihtiyaç sahiplerine ulaştırmayı hedeflediklerini bildirdi .
Kaynak: İHA