Sarıkamış Harekâtı

Enver Paşa komutasında düzenlenen Sarıkamış Harekâtı sırasında donarak şehit düşen askerleri, 98’inci yılında anmak için İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Türkiye’nin dört bir tarafından Sarıkamış’a akın eden, her yaştan 10 bini aşkın kişi yürüyüş düzenledi.

Sarıkamış Harekâtı
22 Aralık 1914-15 Ocak 1915 arasında Rus kuvvetlerine karşı düzenlenen harekât sırasında şehit olanları ananlar, Kızılçubuk köyünde buluştu. Çelenklerin konulması, saygı atışı ve İstiklal Marşı 'nın okunmasının ardından, Yüzbaşı Nilüfer Karabulut, harita üzerinde harekâtı anlattı.

DEDECİĞİM BEN GELDİM

İki gündür devam eden yoğun kar yağışı altında “Dedeciğim ben geldim” sloganıyla yapılan yürüyüş dün 09.30 'da başladı. Yürüyüşe katılanlar, eksi 13 derecede, 1 metre yükseklikteki kar üzerinde, 8 kilometrelik Şehit Kurmay Albay Faruk Sungur yolunu izledi. Güzergâh sonunda, şehitler için dua okundu. Etkinlikte, bayılan 30 kişiye, 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Soğanlı Dağları zirvesi inişinde, tipi nedeniyle yürüyüşe katılanlar zor anlar yaşadı. Çok sayıda asker ve özel harekât timinin de katıldığı yürüyüşte yol boyunca tekbir getirildi. Katılımcılar acıkınca, yürüyüşün başlama noktasında üzerinde “3 'üncü Ordu azığıdır” yazılı olan, içinde helva, çikolata, meyve suyunun bulunduğu kumanyadan yediler.