Niğde'de ''güne Kahvaltıyla Başlıyoruz'' Projesi

Niğde'nin Bor ilçesinde Dr.Fatma Erol İlkokulu'nda ''Güne Kahvaltıyla Başlıyoruz'' projesi kapsamında öğrencilere kahvaltı verildi.

Çukurkuyu Beldesi'ndeki Dr. Fatma Erol İlkokulu'nda düzenlenen kahvaltı programına Bor Kaymakamı Muammer Balcı, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Müdür Yardımcıları Mehmet Ali Durak, Yusuf Tüfekçi, Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan Solak ve Çukurkuyu Belediye Başkanı Rüstem Tümen katıldı.

Sınıfları gezerek öğrencilerin kahvaltılarına eşlik eden Kaymakam Balcı, kahvaltı alışkanlığının erken yaşta edinilmesi gerektiğini vurgulayarak, en önemli öğünü olduğu ve sağlıklı beslenmenin temelini oluşturduğunu söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci de kahvaltı yaparak okula gelen öğrencilerin daha başarılı olduklarını söyledi.

Uzmanların öğrencilerin güne mutlaka kahvaltı yaparak başlamaları konusunda uyardıklarını belirten Ekinci, ''Geleceğimizin teminatı öğrencilerimize düzenli kahvaltı alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan bu projeye katkı sunanlara teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Kasabada düzenli kahvaltı alışkanlığının olmadığı gerçeğinden yola çıkarak böyle bir projeye başladıklarını belirten Okul Müdürü Bülent Alan da, dört hafta sürecek olan projeden güzel sonuçlar çıkacağını ifade etti.

Öğrencilerin kahvaltı ile görgü kurallarını da öğrendiklerini söyleyen Alan, ''Başlatılan 'Güne Kahvaltıyla Başlıyoruz' projemiz her hafta Perşembe günleri olmak üzerek 4 hafta boyunca uygulanacak. Projeden 167 öğrenci 12 personel yararlanacak'' dedi.

Muhabir: Betül Abbak

Yayıncı: İsmail İçer
Kaynak: AA