Otogarda Uyuşturucu Operasyonu

Esenler otogarında düzenlenen iki ayrı uyuşturucu operasyonunda 9 kilo esrar ele geçirilirken, 4 şüpheli gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Güven Timleri, Diyarbakır’dan otobüsle yüklü miktarda uyuşturucu madde sevkıyatının gerçekleştirileceği ihbarı üzerine çalışma başlattı. Polis, otogarda otobüsten inen Şüphelileri takibe aldı. Daha sonra Şüphelilerin bindiği taksiyi durduran polis, araçta 6,5 kilo toz esrar ele geçirdi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Otogarda yapılan ikinci operasyonda ise Yunus Polis Timleri Amirliği’ne bağlı ekipler, Şüphe üzerine ticari bir taksiyi durdurdu. Araçta yapılan aramada bir valizin içinde saklanan 2,5 kilo toz esrar ele geçirildi. Ekipler takside bulunan 2 kişiyi gözaltına aldı. Ticari taksi şoförü Bahattin T., “Taksim’e aldığım iki kişiyi adreslerine götürmek için yola çıktım. Az sonra ekipler beni çevirdi. Taksideki yolcuların bavullarında arama yaptılar ve esrarı buldular. Şahısları taksiye aldığımda hiçbir şekilde Şüphelenmemiştim” dedi.

Ekipler iki farklı olayda gözaltına alınan 4 kişinin birbirleri ile irtibatlı olabileceklerini, şahısların Diyarbakır’dan aynı otobüsle İstanbul’a geldiklerini belirtti.

Yetkililer ele geçirilen uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 40 bin lira olduğu belirtti.

Yakalandıktan sonra emniyette ifadeleri alınan 4 Şüpheli, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi .
Kaynak: İHA