Sgk Bilgilendirme Toplantısı Yaptı

Besni Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Müdürlüğü tarafından kamu kurum amirleri ve muhasebecilere yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Sgk Bilgilendirme Toplantısı Yaptı
Toplantıya Adıyaman SGK İl Müdürü Ömer Eker, Besni Esnaf Odası Başkanı Mehmet Kasap, Besni KYK Müdürü Hüseyin Sonkaya, Besni Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Can, Okul İdarecileri, Muhasebeciler ve Kamu Kurum ve kuruluşları personelleri katıldı.

Toplantıda konuşan Adıyaman SGK İl Müdürü Ömer Eker; “Sosyal Güvenlik Reformu kararı ile yapılandırmalar devam ediyor. Sürekli değişimin yaşandığı sosyal güvenlikte Kamu Kurum ve kuruluşlarını bilgilendirme toplantısını gerçekleştireceğiz. Burada amaç bilgilerin sağlıklı olarak bizlere ulaşması kaliteli hizmet üretmek için vatandaşta hizmetin şartlı gerçekleşmesi kamu kurumlarının yükümlülükleri nelerdir, bu yükümlülükleri yerine getirirken yapmaları gereken nedir, bu yükümlülükleri yerine getirmedikleri takdirde karşılaşacakları yaptırımlar nelerdir bu konulara değineceğiz. Hiç bir kimsenin üzülmesini zarar görmesini istemiyoruz. Bizim temel amacımız rehberlik görevini gerçekleştirmek.

Bugün kamu kurumlarının bize bilgi akışını sağlaması, bizim yazdığımız yazılara cevap vermesi ihaleli işleri bize zamanında bildirmeleri, bunlarla ilgili bilgileri bize intikal ettirmeleri. Sigortalımız PTT banka veya bankaya gidip kendi iş görmemezlik bedelinin aktarılıp aktarılmadığını takip edebiliyor. İşlerin sağlıklı bir şekilde yürümesi için bu toplantıyı gerçekleştireceğiz. Buradaki amaç vatandaşı mağdur etmeden kaliteli bir hizmet vermek” dedi.

Daha sonra konuşan SGK Besni ilçe Müdürü Reşit Erol, sigortalılık hakkında bilgiler verdi.

Erol sigortalılığın başlaması, Sigortalılığın sona ermesi, işverenin yükümlülükleri, prim oranlarına devletin katkısı, kayıtların saklanma süresi, prim ödeme sorumluluğu, hak ediş ödemelerinde prim borçlarının mahsubu ve bilgi verme, belge verme konularına değindi.

Toplantı katılımcıların sorularının ardından sona erdi .
Kaynak: İHA