Ödemişli 21 Ev Hanımı, Bilgisayar Okur Yazarı Oldu

Ödemiş Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından, ev hanımlarına yönelik açılan Temel Bilgisayar Okur Yazar Kursunu bitiren 21 ev hanımına sertifikaları verildi.

Ödemişli 21 Ev Hanımı, Bilgisayar Okur Yazarı Oldu
Halk Eğitimi Merkezi binasında düzenlenen sertifika törenine İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Turan Yüzük ve kursiyer ev hanımları katıldı.

Törende konuşan Halk Eğitimi Merkezi müdürü Serdar Ergin, şunları söyledi: “Halk Eğitimi Merkezi’mizde 32 saat süren temel bilgisayar okuryazar kursumuza katılan 21 bayan, kursları başarı ile tamamladılar. Şimdi de ikinci kademe olan kurslar başlayacak. Bu kurslarımıza katılan bayanlara da internet kullanımı, e-posta gönderme, dışarıda okuyan çocukları ile internet üzerinden görüşme, birbirlerine fotoğraf gönderme ve internet üzerinden yazışmaların yer aldığı kurslarımız başlayacak.” Kurs öğretmeni Songül Gültekin Vardi de, “Halk Eğitimi Merkezi’nde ilk kez ev hanımlarına yönelik bilgisayar kursunda zorlanacağımızı düşünüyordum. İlk defa böyle bir kursta ev hanımlarının gösterdikleri gayreti takdirle karşılıyorum” dedi.

Kursiyerlerin en yaşlısı olan ev hanımı Solmaz Akyüz ise, “Torunlarım ve çocuklarım bilgisayar başına geçtiklerinde burada ne arıyorsunuz, saatlerce başında duruyorsunuz diyordum. Demek ki öğrenmenin yaşı yokmuş ve eğitim her zaman her yerde herkese lazım olduğunu bir kez daha gördük. Bundan böyle dışarıda olan torunlarımla kimseden yardım almadan internet üzerinden görüşebileceğimiz için kursiyerler olarak hepimiz mutluyuz” diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Turan Yüzük de, sertifika töreninde yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Halk Eğitimi Merkezlerimizde yeni yapılanmada hayat boyu öğrenme var. Anne ve babadan tutun, emekliye kadar her yaş grubundan her alanda eğitimler burada sürecek. Yaygın ve halka yönelik evlerde eskiden ansiklopediler vardı ve çocuklarımız ders çalışacağı zaman da ilgili ders konusunu arardı. Şimdi artık değişen dünya şartlarında eğitimler bile internet üzerinden verilmekte. Önemli olan insanın öğrenme azmi olsun.”
Kaynak: İHA