Smdk Üyesi Beyanuni Açıklaması

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu'nun , Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen Siyasi İstişare Kurulu toplantısı devam ediyor.

Öğlen saatlerinde başlayan toplantıda, SMDK Başkanı Muaz el-Hatib'in, dün, ''Suriye rejimiyle şartlı müzakere yapabileceğine'' ilişkin açıklamasının yanı sıra SMDK'nın, Suriye'nin siyasi geleceğine bakışının ele alındığı kaydedildi.

SMDK üyesi ve Suriye Müslüman Kardeşler Teşkilatı Genel Sekreteri Ali el-Beyanuni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantıda, Hatib'e, üyelere danışmadan böyle bir girişimi başlattığı için eleştirilerde bulunduklarını belirterek, ''Kendisi de müzakere girişimini, rejimin kalması yönünde değil, bir an önce gitmesi yönünde yaptığını söyledi.

Üyeler Hatib'in iyi niyetinden şüphe duymuyor ancak kendisi böyle bir konumdayken düşünceleri sadece kendisini bağlamayacaktır'' dedi.

Beyanuni, geçiş hükümeti meselesinin toplantıda ele alınmayacağını, konunun görüşülmesinin, muhalefetin uluslararası arenada tamamıyla tanınmadığı ve yeterli finans desteği bulamadığı için ertelendiğini kaydetti.

Siyasi İstişare Kurulu toplantısının yarın sona ermesi bekleniyor.

SMDK Başkanı Muaz el-Hatib, dün akşam sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, Suriye rejimi temsilcileriyle bazı şartlar dahilinde müzakereye hazır olduğunu belirtmişti.

Suriye'deki rejimin temsilcileriyle Kahire, Tunus veya İstanbul'da aynı masaya oturmaya hazır olduğunu ifade eden Hatib, bu konudaki düşüncelerinin şahsi görüşleri olduğunu vurgulamıştı.

Muhabir: Zeynep Tüfekçi - Ali Demir / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA