Kosovalı Öğrenciler Bursa'da

Kosova Priştine Üniversitesi Avrupalı Öğrenciler Birliği üyesi 51 öğrenci, 4 günlük ziyaret için geldikleri Bursa'da, Osmangazi Belediyesi'ni ziyaret etti.

Konuk öğrencilerle belediye meclis salonunda bir araya gelen Başkan Vekili Recep Koygun, Kosova ile Bursa'nın tarihten gelen çok sıkı dostluk ilişkisinin bulunduğunu söyledi.

Osmangazi ilçesinin Kosova'daki Mamuşa ve Obiliç kasabaları ile kardeş şehir olduğunu anımsatan Koygun, ''Savaş alanında şehit edilen tek Osmanlı padişahı Sultan 1. Murat Hüdavendigar'ın şehit edildiği Obiliç kasabasında, her yıl Murat Hüdavendigar'ı anma etkinliği düzenliyoruz. Kosova ve Kosova'da yaşayan insanları bizler kardeşimiz olarak görüyoruz. Kosova'yı, sadece Türklerin yaşadığı bir ülke olarak değil, bir bütün olarak düşünüp, oradaki kardeş şehirlerimiz aracılığı ile birçok kültürel ve sosyal etkinlik düzenliyoruz'' dedi.

Kosova Priştine Üniversitesi Avrupalı Öğrenciler Birliği üyeleri olarak, eğitim programı çerçevesinde Bursa'ya geldiklerini ifade eden konuk öğrenciler de gezi boyunca Türk halkının gösterdiği yakın ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Öğrenciler, Koygun'a teşekkür plaketi takdim etti.

Muhabir: Halil İbrahim Başer

Yayıncı: Murat Taydaş
Kaynak: AA