Cameron Açıklaması

İngiltere Başbakanı David Cameron, ''Libya'daki milislerin orduya entegrasyonu konusunda destek vermeye hazırız'' dedi.

Cameron, başkent Trablus'ta Libya Başbakanı Ali Zeydan ile bir araya geldi.

İngiltere Başbakanı Cameron, ortak basın toplantısında, ülkedeki milis birliklerinin dağıtılarak polis ve asker teşkilatına entegrasyonlarının sağlanması noktasında ülkesinin gerekli desteği vereceğini ifade etti.

Cameron, ''Sayın Zeydan ile yaptığımız görüşmede iki önemli meseleyi ele aldık. Birincisi Libya'daki milislerin dağıtılarak polis ve asker teşkilatına entegrasyonu. Bu konuda Libya'ya destek vermeye hazırız. Diğeri ise Kaddafi yönetiminin, 1980'li yıllarda, İrlanda Cumhuriyetçi Ordusu'na verdiği destek meselesi'' dedi.

Zeydan ise milislerin orduya katılması konusunda ''Her ne kadar zamanımız kısıtlı ve imkanlar yetersiz olsa da belli bir yol katettik. Öte yandan ülkedeki bazı güvenlik sorunları halen çözülebilmiş değil. Bunun için de hükümet olarak çalışmalar yapıyoruz. Libya ordusunun yeniden yapılandırılması sürecinde, müttefiklerimizin tecrübelerinden faydalanmak için görüş alışverişi içerisindeyiz'' diye konuştu.

Başbakan Cameron, Cezayir ziyaretinin ardından bu sabah başkent Trablus'a sürpriz bir ziyarette bulunmuştu.

''Libya Devrimi''ni gerçekleştiren milisler, polis ve asker teşkilatlarına katılmaları yönündeki planı protesto ederek Parlamento binasını kuşatmıştı.

Muhabir: Usame bin Hamil/Zeynep Tüfekçi/Mustafa Yıldız

Yayıncı: Tolga Özgenç
Kaynak: AA