Tso'da Organ Seçimleri Ertelendi

Tunceli Ticaret ve Sanayi Odası , organ seçimlerinin ertelendiğini duyurdu.

Tunceli TSO'dan yapılan yazılı açıklamada, odanın organ seçimlerinin, oda yönetim kurulunca 24 Şubat 2013 tarihinde yapılmasının kararlaştırıldığı ve seçim tarihinin gazetede ilan edildiği anımsatıldı.

Bakanlar Kurulu'nun 28/01/2013 tarih ve 2013/4244 sayılı kararı uyarınca, oda organ seçimlerinin 2013 yılı Mayıs ayında başlayıp Haziran ayında tamamlanmasının kararlaştırıldığı kaydedilen açıklamada, ''Odamız organ seçimleri Bakanlar Kurulu kararı gereğince 2013 yılı Mayıs ayında başlayıp Haziran ayında bitirilmek üzere ertelenmiş olup, kesin seçim tarihi 30 gün önceden ilanen üyelerimize duyurulacaktır'' denildi.

-''Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi''-

Çemişgezek ilçesinde ''Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi'' kapsamında 50 aileye 300 baş simental cinsi gebe düve dağıtılacak.

Tunceli Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yatırım programı kapsamında uygulanan ''Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Projesi'' çerçevesinde Çemişgezek'te doğrudan temin sözleşmesi imzalandığı duyuruldu.

Açıklamada, bu sözleşmeyle Avrupa Birliği ülkelerinden ithal yoluyla yaklaşık 2 ay içerisinde 300 baş simental ırkı gebe düvenin getirileceği kaydedildi.

Her aileye 6'şar baş olmak üzere toplam 50 aileye 300 baş gebe düve dağıtılmasını öngören sözleşmenin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile S.S. Gözlüçayır, Paşacık, Toratlı ve Tekeli Köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve yüklenici firma arasında imzalandığı açıklandı.

Muhabir: Fatma Çıray

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA