Olaylarda 196 Kişi Öldü

Suriye'de rejime bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde muhaliflere karşı ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda 7'si kadın, 13'ü çocuk 196 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye Yerel Komiteler Koordinasyonu, Halep'in Besatin Kasr bölgesinde 80, Şam'ın banliyölerinde 42, Humus'ta 13, Dera'da 16, Hama'da 9, İdlib'te 7 ve Deyru'z Zor kentinde 6 olmak üzere ülke genelinde toplam 196 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Bu arada, farklı kentlerde rejim güçlerinden bine yakın askerin ayrıldığını belirten Şam Haber Ağı , ayrılan askerlerin ÖSO birliklerince araçlara bindirilerek İdlib'e gönderildiğini aktardı.

Ordu birliklerinin Hama'nın Karnaz beldesine 7 günden bu yana "vakum bombası", füze ve savaş uçaklarıyla saldırdığını dile getiren SNN, beldede saldırılar sonucunda çok sayıda evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü, operasyonlar nedeniyle halkın güvenli bölgelere kaçtığını vurguladı.

Öte yandan, ÖSO birliklerinin Halep'in Sefiyra beldesinde Rus yapımı savaş uçağını düşürdüğünü ileri süren Suriye Genel Devrim Konseyi, başta başkent Şam'ın banliyöleri olmak üzere Halep, İdlib, Hama, Dera, Deyru'z Zor ve Humus'ta muhaliflerle ordu birlikleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığını vurguladı.

Muhalif yerel Komiteler, silahlı muhaliflerin Halep'in Sefiyra bölgesinde bir askeri konvoya saldırarak, 7 tankla çok sayıda askeri aracı imha ettiğini aktardı.

Muhabir: Ali Demir / Mustafa Yıldız

Yayıncı: Erdem Gültekin
Kaynak: AA