Ereğli İlçesinde Sivil Toplum Örgütlerince Suriye Halkına Destek Amacıyla Yardım Kampanyası Düzenlendi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde sivil toplum örgütlerince Suriye halkına destek amacıyla yardım kampanyası düzenlendi.

İlçede bulunan sivil toplum örgütlerince oluşturulan Ereğli Yardım Gönüllüleri Platformu'nca Ali Molla Camisi'nde öğlen namazının ardından Suriye halkına destek amacıyla yardım kampanyası düzenlendi.

Fikir ve Eğitim İçin Dayanışma Adalet Derneği Başkanı Necdet Can, palatform adına yaptığı açıklamada, onuru ile yaşamak isteyen Suriye halkının onurlu direnişinin sahiplenilmesi gerektiğini söyledi.

Ereğli'de de sivil toplum örgütlerince Suriye halkına yardım amacıyla kampanya başlattıklarını anlatan Can, şöyle konuştu:

''İlçede yaşayanlar olarak mazlumun elinden tutulması gerektiğine inanan insanlarız. Suriye halkının yaşadığı tarifsiz acılar bizleri harekete geçirmeyecekse en başta Müslümanlığımızdan Sonra da insanlığımızdan şüphe ederiz. Ereğli yardım gönüllüleri olarak Suriye halkı özgürlüğüne kavuşuncaya kadar onlara yardımcı olacağımızı ve ihtiyaçlarını giderebilmek adına elimizden geleni yapacağımızı beyan ediyoruz. Sesimizin ulaştığı ve elimizin uzandığı her yerde zalim Esed çetesinin vahşetini ifşa edeceğiz. Zalimlere meyledip yardım eden onuruyla yaşamak isteyen kardeşlerimizi karalayıp iftira atanlara karşı dimdik duracağız. Son olarak bölgeye giden kardeşlerimizin aktardıklarına göre mazlum Suriyeli kardeşlerimizin talebi var. Ne olur günde sadece yarım saat kendinizi bizim yerimize koyun ve öyle düşünün. Kendi çocuklarınız aç kaldığında, üşüdüğünde, hastalandığında neler yapıyorsanız bizim için de bu çabaları ortaya koyun. Evet bizler kardeşliğimizi somutlaştırmak istiyoruz. Kendimizi kardeşlerimizin yerine koyuyoruz. Tüm masa başı analizlerden uzak bir şekilde Ereğli'nin duyarlı vicdanlarına seslenmek istiyoruz. Kardeşlerimize bir ekmek de biz gönderelim. Soğuktan donmak üzere olan masum bebeklere bir battaniye de biz gönderelim. Hasta ve yaşlı dedelerin ninelerin ilacı biz olalım.''

Konuşmaların ardından kampanyaya destek vermek amacıyla vatandaşlar uzun kuyruk oluşturdu.

Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş/Ferdi Akıllı

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Kaynak: AA