Aksav'da İki İstifa

Antalya Kültür ve Sanat Vakfı (AKSAV) yöneticileri Göksel K ve Birol K, görevlerinden istifa etti.

İki yönetici hakkında özel harcamalarını vakfa fatura ettikleri gerekçesiyle dava açılmış ve konu basına yansımıştı. AKSAV Genel Müdürü Göksel K ve Genel Müdür Yardımcısı Biral K'nın Altınportakal Film Festivali organizasyonu için gittikleri İstanbul'da kaldıkları otelde şahsi masraflarını AKSAV'a fatura ettikleri gerekçesiyle dava açıldı. Davanın ardından iki yönetici, AKSAV yönetimine istifalarını sundu.

AKSAV Yönetim Kurulu Başkanvekili Arif Bulut, olayın iki yıl önce yaşandığını, açılan davadan beraat ettiklerini ancak olayın basına yansıması sonucu iki yöneticinin istifalarını vakfa sunduklarını ve kendilerinin de bunu kabul ettiklerini söyledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKSAV Onursal Başkanı Mustafa Akaydın, AKSAV’ın bazı yöneticileri hakkında ortaya atılan iddialar üzerine daha önce yaptığı açıklamada "Bu konudan haberim vardı. Gerekli denetlemeleri yaptırdım. Birkaç bulgu var, mahkeme süreci olduğu için onları açıklamayacağım. Olay savcılıkta bir suç varsa cezayı mahkeme verecek” demişti .
Kaynak: İHA