Düzce’den Suriye’ye Yardım Eli

Düzce Belediyesi ve Düzce İnsani Yardımlaşma Derneği işbirliği ile Suriye için bağış kampanyası başlatıldı.

Düzce’den Suriye’ye Yardım Eli
Suriyeli vatandaşlar için Düzce Belediyesi de seferber oldu. İnsani Yardım Derneği (İHH) Düzce Şubesi işbirliği ile Suriye’ye yardım kampanyası başlatıldı.

13 Ocak tarihine kadar sürecek olan kampanya kapsamında Düzce Belediye meydanında kurulan stantlarda bağışlar alınmaya başlandı. Kampanyayı gören vatandaşlar, un, battaniye ve nakdi yardımlarda bulundular.

Düzenlenen kampanya ile ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, kampanyaya destek çağrısında bulundu. Geçmişte büyük acılar yaşayan Düzcelilerin, bu tür yardımların önemini bildiğini kaydeden Başkan Bayram şöyle konuştu; “Türkiye genelinde bir yardımlaşma kampanyası başlatıldı. Biz de Düzce’de İnsani Yardımlaşma Derneği’nin katkıları ile tüm halkımızı bu yardımlaşma seferberliğine davet ediyoruz. Düzce de geçmişte birçok acılar yaşadı. Dolayısıyla üşümenin ne olduğunu ve bu tür günlerde yardım almanın ne demek olduğunu en iyi biz biliriz. Düzceliler olarak böylesine bir kampanyaya her zaman destek olan bir toplumuz. Herkesi gerek battaniye, gerek un, gerekse sağlayacağı nakit yardımla bu kampanyaya davet ediyoruz. Bu kış gününde bir kişi de olsa onun bu ihtiyacını giderebiliyorsak zannediyorum bizim için önemli bir şey. Ben tüm Düzcelileri hayır yapmak ve insanların ihtiyaçlarını gidermek üzere, geçmişte yaşadığımız o sıkıntıları da bilen bir toplum olarak bu kampanyaya desteğe davet ediyorum. İnşallah herkes kendi imkanları doğrultusunda bir destekte bulunur. 10 günlük bir süre içinde bu kampanyayı tamamlayıp, yardımları yerine ulaştıracağız. Ben şimdiden katkı sağlayacak herkese teşekkür ediyorum.” Düzce IHH Derneği Başkanı Ali Kasım’da, kampanyanın Düzce’deki tüm sivil toplum kuruluşlarından destek gördüğünü belirterek, “Hedeflerimiz büyük. Düzce yardım konusunda çok manidardır. Kuvvetli yardımlar var. İnşallah ayın 13'ünde hep beraber bu yardımları göndereceğiz” ifadelerini kullandı.

Yardım standı 10 gün boyunca Düzce Belediye Meydanı’nda açık kalacak .
Kaynak: İHA