2012 Yılında Besni'deki Çalışmalar

Adıyaman'ın Besni ilçesinde, 2012 yılında çeşitli faaliyetler ve çalışmalar yapıldı.

2012 Yılında Besni'deki Çalışmalar
BESNİ-TROİSDORF DOSTLUK DERNEĞİ KURULDU Erdemoğlu Holding öncülüğünde Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Köln bölgesinde yer alan Troisdorf Belediyesi ile Besni Belediyesi arasında atılan dostluk köprüsüne temel teşkil edecek olan Besni-Troisdorf Dostluk Derneği kuruldu.

Ayrıca kardeş şehir de olan iki ilçenin kardeşlik protokolünü, Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, Besni Belediye Başkanı Fahri Serter ve Troisdorf Belediye Başkanı Hans-Werner Jablonski, Troisdorf Belediyesi'nde düzenlenen törenle imzaladı. SİNYALİZASYON GELDİ KAZALAR SONA ERDİ Adı sık sık kazalarla anılan Yenikent Merinos Kavşağı'nda sinyalizasyon sistemi ve kavşak düzenleme çalışmalarının ardından resmi kayıtlara göre önemli bir kaza yaşanmadı.

AGAD 1. KURULUŞ YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI Adıyaman Gazetecileri Cemiyeti'nin (AGAD) kuruluşunun birinci yıldönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen gecede, gazeteciler gönüllerince eğlendi.

BESNİ NÜFUSU DÜŞTÜ Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2011 Nüfus Sayımı Sonuçları"nı açıklamasının ardından, 29 bin 102 olan Besni ilçe merkezi nüfusunun 586 kişi azalarak 28 bin 516'ya düştüğü görüldü.

KAMU KURUM VE KURULUŞLARINI DESTEKLEME DERNEĞİ KURULDU Besni’de büyük eksikliği hissedilen ve kamu hizmetlerinin daha hızlı ve bürokratik engellere takılmadan yürütülmesi için Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale’nin girişimleri sonucunda Besni Kamu Kurum ve Kuruluşlarını Destekleme Derneği kuruldu.

Dernek ilk iş olarak Besni Devlet Hastanesi odalarının düzenlenmesi işine el atarak odaların tamamının tefrişat düzenlemelerini yaptı. BESNİ’YE YAPILACAK OLAN MOBESE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR 11 noktaya plaka tanımlı olmak üzere Besni’de kurulacak olan 25 adet kamera çalışmaları devam ediyor. 7 bin 500 metrelik yer altı çalışmalarına ilk harcı İlçe Kaymakamı Gürkan Demirkale, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Kuyucak ve Emniyet Müdürü Vekili Mustafa Yaman birlikte attı. DR. MELİKŞAH YILMAZ YILIN SAĞLIK ÇALIŞANI SEÇİLDİ Adıyaman genelinde yapılan Aile Hekimleri Toplantısı'nda 171 sağlık çalışanının içinden yılın sağlık çalışanı olarak, Besni Gülüsüm Servi Erdemoğlu Aile Sağlığı Merkezi Aile Hekimi Dr. Melikşah Yılmaz, ödüle layık görüldü.

MERİNOS BESNİ’YE FABRİKA KURACAK Merinos, Besni’deki istihdam sorununu da çözmek için kolları sıvadı. Merinos Besni’ye 300 ila 500 kişinin istihdam edileceği 10 milyon dolarlık tekstil yatırımı yapmayı planlıyor.

Merinos’un arsa hususunda Besni OSB Müdürlüğü'ne yaptığı başvuru kabul gördü.

27 YIL SONRA AİLESİNE KAVUŞTU Besni ilçesine bağlı Şambayat beldesinde 27 yıl önce kaybolan Mustafa Oğuzer, yıllar sonra memleketine getirildi ve 6 kardeşinden 4’ünün öldüğünü öğrendi. Mustafa Oğuzer, 38 yaşında ayrıldığı ailesine 65 yaşında tekrardan kavuştu. İzmir’de çalışırken iş kazası yapan ve yaklaşık 2 ay boyunca hastanede yatan Mustafa Oğuzer’in patronu nüfus cüzdanına bakarak şahsın ailesinin yaşadığı beldedeki muhtara haber verdi. Aile fertleri yıllarca kayıp olan Oğuzer’i alıp geri getirdi. MERİNOS YILIN MARKASI SEÇİLDİ Merinos, Ekovitrin Dergisi'nin düzenlediği “Yılın Starları” anketinde tüketicilerin oylarıyla yılın markası seçildi. Yılın markası ödülünü Merinos Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın elinden aldı. BESNİ’DE AFET EVLERİNİN TEMELİ ATILDI Korupınar Mahallesi'nde heyelan nedeniyle afete maruz kalan 24 ailenin ardından 50 aile daha konut sahibi olacak. Konutların yapımı devam ediyor. ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ PROTOKOLÜ İMZALANDI İsotlar Otomotiv Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan İsot tarafından ilçeye yapılacak olan endüstri meslek lisesinin protokolü Adıyaman Valiliği'nde imzalandı. Okul, Sarhan’daki tekel binalarının yerine yapılacak ve 24 derslikten oluşacak.

ÇETİNTEPE BARAJI'NDA İLK İHALE GERÇEKLEŞTİRİLDİ Hayati öneme sahip, özellikle tarımsal sulamadaki sıkıntıları ortadan kaldıracak Çetintepe Barajı'nda ilk ihale gerçekleştirildi.

BESNİ’YE CEZAEVİ YAPILACAK Adalet Bakanlığı İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanlığı tarafından ilçeye yapılması planlanan cezaevi için arsa tahsisi talebinde bulunuldu.

Yapılan yazılı talepte; hazine, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait boş arsa ve binaların tespit edilerek cezaevi yapımına uygun görülenlerin bakanlığa tahsisi için gerekli işlemlerin yapılması hususu belirtildi. Besni Belediyesi’nin ise konu ile ilgili şu anda yürütülmekte olan imar uygulamasının ardından, gerekli arsanın tahsisi için çalışmalar yaptığı öğrenildi. SUGÖZÜ MESİRE ALANINDA BÜYÜK DEĞİŞİM Yaz aylarının vazgeçilmezi ve bölgenin önemli mesire alanlarında biri olan Sugözü mesire alanı yolu asfaltlandı. Mesire alanında çevre düzenleme çalışmaları yapılarak daha güzel hale getirildi.

Park alanı kilitli taş ile döşenirken, çocuklar için oyun alanı, portatif tuvalet ve benzeri çalışmalar yapıldı. BESNİLİLER ENGELLİLER İÇİN MAVİ KAPAK KAMPANYALARI DÜZENLEDİ Besni’de esnafından öğrencisine, yaşlısından gencine, sivil toplum kuruluşlarından siyasi partilere kadar herkes engelli vatandaşların tekerlekli sandalye alabilmelerine katkı sağlamak amacıyla mavi kapak toplama kampanyaları düzenledi.

MERİNOS GÜLSÜM ERMAN KIZ ÖĞRENCİ YURDU TÖRENLE AÇILDI Halı üreticisi Merinos, Besni’de yapmış olduğu okul, yurt, sağlık ocağı, taziye evi ve cami gibi birçok projesine bir yenisini daha ekledi. Erdemoğlu ailesi tarafından ilçeye yaptırılan Ali Erdemoğlu Taziye Evi ve Merinos Gülsüm Erman Kız Öğrenci Yurdu, düzenlenen törenle açıldı.

18 DERSLİKLİ İLKÖĞRETİM OKULU DÜZENLENEN TÖRENLE AÇILDI Gaziantep'te halı üretimi üzerine faaliyet gösteren SAFYÜN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hayrullah Gölbaşı, daha önce Besni’ye yaptırdığı mahalle konağı ve parkın ardından Pınarbaşı Mahallesi'ne 2010 yılında vefat eden eşi Hatice Gölbaşı adına 18 derslikli bir de okul yaptırdı. Okul düzenlenen törenle açıldı.

BESNİ’YE HUBUBAT DEPOSU KURULUYOR Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) stok kapasitesini arttırmaya yönelik 11 ilde 13 ayrı noktada kurulacak depolarından biri olan Besni’deki deponun inşaatı devam ediyor.

14. BESNİ EĞİTİM BAYRAMI DÜZENLENEN ETKİNLİKLERLE KUTLANDI Dünyanın ve Türkiye'nin ilk eğitim bayramı olma özelliğini taşıyan Besni Eğitim Bayramı'nın 14’üncüsü düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. MERİNOS MUAY THAİ SÜPER LİGİ İLÇEDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ Muay Thai Federasyonu'nun 2012 faaliyet programında yer alan Merinos Muay Thai Süper Ligi 8. Ayak müsabakaları, Besni Dokan Spor Kulübü’nün koordinesinde Besni Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı.

ÜÇGÖZ, SU GÖZÜ VE SARIYAPRAK BELEDİYELERİ KAPANIYOR Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısı ülke gündeminde. İlçeyi de yakından ilgilendiren tasarıya göre nüfusu 2 binin altına düşen 3 belde; Üçgöz, Su Gözü ve Sarıyaprak belediyelerinin tüzel kişiliği sona erdiriliyor. BESNİ DEVLET HASTANESİ YENİ BİNASINA TAŞINDI Sağlık Bakanlığı yatırım programında olan ve TOKİ tarafından ihale edilerek 2010 yılında yapımına başlanan 75 odalı 125 yataklı Besni Devlet Hastanesi tamamlandı. Geçici kabulü de yapılan hastane hizmet vermeye başladı.

MERİNOS, FAKÜLTENİN TAPUSUNU ALDI Erdemoğlu ailesi tarafından Besni’ye yaptırılacak olan Mehmet Erdemoğlu Mimarlık Fakültesi'nin tapusu Besni Belediyesi'nin yaklaşık 2 yıl süren imar çalışmalarının ardından Erdemoğlu ailesine teslim edildi. BESNİ DEVLET HASTANESİ'NE ENDOSKOPİ ÜNİTESİ KURULDU Yeni hizmet binasına taşınan Besni Devlet Hastanesi, alınan teknolojik cihazlarla Besnililere daha kaliteli hizmet vermeye başladı.

Kaynak: İHA