Sağlık Çalışanlarına Yönelik Şiddet

Sağlık alanında ortaya çıkan şiddetin diğer iş yerlerine göre oldukça fazla olduğu ve daha az kayda alındığı bildirildi.

Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, sağlık kurumlarındaki şiddetle ilgili olarak yapılan çalışmalardan elde edilen bulguların az oranda bildirildiği, sadece yaralanma gibi ciddi olayların şiddet olarak algılandığı, diğerlerinin bildirilmediğinin anlaşıldığı belirtildi.

Bir çalışmada sağlık kurumunda çalışmanın, diğer iş yerlerine göre şiddete uğrama yönünden 16 kat daha riskli olduğunun gösterildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Araştırmalar hastalar kadar hasta yakınlarının da sağlık çalışanlarına şiddet uyguladığını göstermektedir. Sağlık Bakanlığımızın sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti engellemek amacıyla hazırlamış olduğu mevzuatlar çerçevesinde, Gaziantep Halk Sağlığı Müdürlüğü sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti araştırma komisyonu ve sağlık çalışanlarımıza hukuki destek vermek amacıyla hukuk bürosunu kurmuştur. Şiddetin önlenmesi için olayın büyüklüğü yada küçüklüğüne bakmadan gerekli adli işlemlerin yapılması sağlanmıştır.''

Muhabir: Zerin Özdilek

Yayıncı: Mehmet Güldaş
Kaynak: AA