Rektör Çelik Türkiye’nin 2023 Vizyonunu Önemsediklerini Söyledi

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Türkiye’nin ortaya koyduğu 2023 vizyonuna ulaşabilmesi için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Rektör Çelik Türkiye’nin 2023 Vizyonunu Önemsediklerini Söyledi
500 milyar dolarlık ihracat hedefinin gerçekleştirilebilmesi için üniversite-sanayi işbirliğine önem verdiklerini de belirten Rektör Çelik, “Sanayicimizin ara eleman sıkıntısını gidermek için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Türkiye’deki mesleki eğitimin çağın gereksinimlerine uygun olarak yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Rektör Sait Çelik, mesleki eğitimin kalitesinin artması ile sanayideki ara eleman sıkıntısının sona ereceğini ifade etti.

Uşak Üniversitesi olarak bu konuda önemli adımlar attıklarını ve Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu açtıklarını belirten Rektör Çelik, “Hedefimiz Uşak sanayisinin ihtiyacını karşılamak amacıyla bu konuda fakülte açmak” dedi.

Türkiye’nin 2023 yılı için 500 milyar dolar ihracat, 25 bin dolarda kişi başına milli gelir hedefi ortaya koyduğunu ve bu hedefe ulaşılabilmesi için herkesin çalışması gerektiğini söyleyen Rektör Çelik, “Ülkemizin 2023 vizyonunu önemsiyoruz. Ortaya konulan vizyona ulaşmak için ise hepimiz çalışmalıyız. Uşak Üniversitesi olarak bu vizyona yönelik tüm projelere destek vermeye hazırız. Sanayi-üniversite işbirliğini bu açıdan da önemsiyoruz. İlimiz sanayisinin ara eleman sıkıntısı var. Ara eleman sorununu Mesleki Teknik Lise ve MYO’larla çözebiliriz. Ülkemizin lise düzeyindeki mesleki eğitim seviyesi dünya sıralamasında çok gerilerde. Gelişmiş ülkeler teknik liselere büyük önem veriyor. AB’de kriz olmasına rağmen Almanya bu işi iyi başarıyor. Ülkemizde bu yönde adımlar atılır ihtiyaca cevap verebilecek nitelikte teknik liseler oluşturulabilirse biz bunu MYO ve fakültelerle destekleyebiliriz. Uşak Üniversitesi olarak Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu açtık. Sanayicimizin ara eleman ihtiyacını karşılamak için açtığımız bu bölümü fakülte haline dönüştürmeyi hedefliyoruz. Eğer liseden donanımlı öğrenciler gelirse işimiz daha kolay olur. Daha verimli bir eğitim ile sanayide daha kalifiye ara eleman istihdamı sağlanır. Bu da ülkemizin 2023 vizyonu için katkı sağlar. Çünkü sanayicinin ara eleman sıkıntısı giderildiğinde üretim ve ihracat artar” dedi.

Kaynak: İHA