Komek'ten 6. Dönem Sergisi

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları Bosna Hersek Sadrettin Kütükcü Kurs Merkezi Geleneksel 6. Dönem Sonu Sergisi açıldı.

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, KOMEK'te hanımların arı gibi çalıştığını söyledi.

Geleneksel el sanatlarının gelecek nesillere aktarılması adına bu tür çalışmaların önemine değinen Türkmenoğlu, acının da sevincin de el sanatları aracılığıyla motiflendiğine dikkat çekti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise tüm Konya halkını birbirinden güzel eserlerin görücüye çıktığı sergiyi görmeye davet etti.

KOMEK 2012-2013 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi kayıtlarının başladığını açıklayan Başkan Akyürek, kayıtların 6 Şubat tarihine kadar internet üzerinden yapılabileceğini bildirdi.

Bugüne kadar yaklaşık 130 bin kursiyere KOMEK bünyesinde eğitim verdiklerini söyleyen Akyürek, şunları kaydetti:

''Yeni Büyükşehir Yasası ile birlikte şehrin her bölgesine hizmet vermeye devam edeceğiz. Yeni Büyükşehir Yasası kapsamında da tüm ilçelerimizde ve ihtiyaç olan bölgelerde mesleki eğitim merkezlerimiz hizmet vermeye devam edecek ve yenileri açılacak. Böylece Türkiye'nin en güçlü mesleki eğitim merkezi olarak Konya bölgesinin tamamında mesleki eğitim hizmetleri verilmeye başlanmış olacak. Sergiye emek veren arkadaşlarımızı kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Serginin hayırlı olmasını diliyorum.''

Sergi, 6 Şubat'a kadar ziyaret edilebilecek.

Muhabir: Muhammed Boztepe

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
Kaynak: AA