CHP'li Güler'e umut olan iki ülke

TBMM Genel Kurulu'nda sarf ettiği "Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eşdeğer gördüremezsiniz." sözüyle CHP'yi karıştıran partinin eski sözcüsü İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'in umut bağladığı iki ülke ise Küba ve Kuzey Kore

CHP'li Güler'e umut olan iki ülke
2007'deki Cumhuriyet Mitingleri'nde meydan meydan dolaştırılan iki akademisyenden biri bu Birgül Ayman Güler, Kemal Kılıçdaroğlu genel başkan olduktan sonra CHP'de yıldızı parladı. Önce Parti Meclisi'ne giren Güler sonra İzmir'den aday gösterildi sonra da Millet Meclisi'ne girdi.

İlk siyasî deneyimini Mümtaz Soysal ile birlikte yaşayan Ayman Güler, Soysal'la birlikte Bağımsız Cumhuriyet Partisi'ni (BCP) kurdu ancak umduğunu bulamadı. Sonrasında, Ankara Tandoğan Meydanı'ndaki Cumhuriyet Mitingi'nin kürsüsünden 'Kemalist ordu konuşacak' diye bağırdı ve ordunun, gidişata müdahale etmesi gerektiğini savundu. Siyasete müdahale mitinglerinde yıldızı parlayınca CHP'nin'ulusalcı' kontenjanından milletvekili seçildi.

Türkiye'nin önemli akademisyenlerinden biri olan Prof. Dr. Yahya Sezai Temel, Birgül Ayman Güler ile ilgili şunları anlattı: 'CHP'de ta Ecevit'in genel başkan olmasından beri 'muhteşem' bir kafa karışıklığı yaşanıyor. CHP'den Türkiye'ye herhangi bir siyasi hayır gelir mi? İnşallah gelir ama sanmıyorum. CHP şu anda Ergenekoncuları kurtarmaya yönelmiş bir Ergenekon partisi durumunda maalesef. Size bir şey anlatayım, bunu örneği lütfen yazın. 2007 seçimlerinden birkaç yıl önce, TV izliyordum. Bir TRT kanalında çok şık bir hanımefendi -alttan bir bant geçti, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Profesörü falanca filanca. Kulak verdim, dünyada uluslararası kapitalist emperyalist sömürü sisteminin güçlenmesi konuşuluyordu. Hanımefendi anti-emperyalist işçi sınıfı mücadelesinin çok zorlaştığını söyleyince programın sunucusu 'Hocam dedi durum gerçekten bu kadar vahim mi?' diye sordu, Konuşmacı hanımefendi, 'yok' dedi, 'O kadar vahim değil, bereket versin ki Kuzey Kore var, Küba var' dedi. Bir insanın; insanlığın kurtuluşunun, Kuzey Kore'nin, insanlığın kurtuluşuna kaynaklık yapacağına inanması için, takdir edersiniz ki bir hayli uçuk bir Marksist olması gerekir. Kuzey Kore, aç bıraktığı yurttaşlarına ot yedirten, sokak lambalarını aydınlatacak elektriği üretemeyen bir ülkedir.' dedi.