Saldırıdan önce Ankara'daydı...

Paris'teki infazın baş şüphelisi olarak tutuklanan Ömer Güney, saldırıdan önce 18 Aralık'ta Ankara'ya geldi.

Saldırıdan önce Ankara'daydı...
Geceyi Ulus'ta otelde geçirdi. Ardından Eryaman'daki bir inşaatta çalışan akrabasının yanına gitti. Gizemli gezgin, bir daha görülmedi...

Tarihler 9 Ocak 2013'ü gösterdiğinde, Fransa'nın başkenti Paris şok cinayetlerle dünya gündeminin bir numaralı konusu oldu. PKK'lı 3 kadın, Kürt Enformasyon Bürosu'nda infaz edildi. Sivaslı Ömer Güney adlı bir gurbetçi, olayın baş şüphelisi olarak tutuklandı. Güney hapse konulurken, kendisiyle ilgili ilginç detaylar da ortaya çıktı. Buna göre 29 yaşındaki Ömer Güney, 9 Ocak'taki cinayetlerden önce 18 Aralık 2012'de Paris'ten İstanbul'a geldi. Sonra uçakla Ankara'ya geçti. Önce Ulus'taki bir otelde kaldı. Sonra da Eryaman'daki inşaata gitti. Geceyi burada çalışan akrabasının yanında geçirdi. Yani toplam 3 gün Ankara'da kalıp tekrar İstanbul üzerinden Paris'e döndü. Bu seyahat, uçuş kayıtlarına da girdi.

PARA TRAFİĞİNE DİKKAT
Öte yandan, Paris'teki infazla ilgili Türkiye'de de soruşturma başlatıldı. Özel ekip, Güney'in ziyaretlerini incelemeye aldı. Ayrıca Paris Cumhuriyet Savcısı François Molins ve Anti Terör biriminin çalışmalarını yakından takip eden kaynaklar, infazın örgüt içi hesaplaşma olduğuna kesin gözüyle bakıyor. Bu nedenle soruşturmanın, Ömer Güney'e destek veren'uluslararası güçler' ile para trafiğini yönetenler de araştırılıyor.

HAİNLER, PARİS'TE KAFE İŞLETMECİLİĞİ YAPIYORMUŞ
Fransa'nın başkenti Paris'te işlenen cinayetler, akıllara kanlı örgütün para trafiğini de getirdi. Terör örgütünün faaliyetlerini yakından izleyen kaynaklar, PKK'nın yıllar önce Paris'in merkezindeki bazı kafeleri aldığını belirledi. Sosyetik bölgelerde yer alan bu kafelerin gelirlerinin, PKK'nın Avrupa'daki kasasına gittiği öğrenildi. Ayrıca kafeler kadar uyuşturucu gelirleri de kanlı örgütün kasasına girdi. Yeni süreçle birlikte, uyuşturucudan gelen paraların yanı sıra, bu kafelerin gelirlerinin de nereye aktarılacağı PKK içinde sorun yarattı.

ÖZEL EKİP ARAŞTIRIYOR
Ankara'nın en önemli semtlerinden biri olan Ulus, bu kez Ömer Güney'le gündeme geldi. Özel ekipler, Güneş'in bu semtte hangi otelde kaldığını belirlemek için düğmeye bastı. Bölgedeki oteller, tek tek aranmaya başlandı.