Karabük'ün Nüfusunda Artış

Karabük Valisi İzzettin Küçük, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre ilin nüfusunun 225 bin 145'e yükseldiğini bildirdi.

Vali Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu'nun , ''Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2012 Nüfus Sayımı Sonuçları''nı açıkladığını belirterek, buna göre nüfuslarında artış gözlendiğini söyledi.

Küçük, ilin nüfusunun 2011 yılında 219 bin 728 olduğunu hatırlatarak, yeni sonuçlara göre nüfusun 5 bin 417 kişi artarak 225 bin 145'e yükseldiğini belirtti.

Sonradan kurulan iller arasında olmalarına rağmen nüfus olarak bir çok ilden çok daha fazla nüfusa sahip olduklarını vurgulayan Küçük, şunları kaydetti:

''Özellikle istihdam alanında yapılan çalışmalar sayesinde, ilimizin göçü engellenmiş ve tersine göç almaya başlamıştır. Hükümetin ilimizde yürüttüğü çok önemli projeler ve yaptığı yatırımlar, ilimizin eğitimdeki gösterdiği başarı ve ilçelerimizin özellikle turizm alanında yaptığı atılımlar artışa etkendir. İlimizin nüfusunun bundan sonra sürekli artacağına inanıyorum.''

Muhabir: Ahmet Özler

Yayıncı: Sinan Özmüş
Kaynak: AA