Bingöl'de Katı Yakıtla Isınan Binalar Denetleniyor

Bingöl Belediyesi, hava kirliliğini önlemek amacıyla katı yakıtla ısıtılan binaların kazan dairelerini denetliyor.

Bingöl Belediyesi'nden yapılan açıklamada, kentte hava kirliliği denetimlerinin düzenli olarak yapıldığı belirtildi.

Isınmadan Kaynaklı Hava Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği kapsamında kış aylarında yaşanan hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla 60 binada incelemeler yapıldığı vurgulanan açıklamada, ''Yapılan denetimlerde katı yakıtın uygunluğuna, yakma tertibatının uygunluğuna ve kazan dairelerinde oluşabilecek olumsuzlukların yol açtığı hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla katı yakıt kullanan kamu kurumları, eğitim kurumları, karakollar, iş hanları ve oteller düzenli olarak denetleniyor'' denildi.

Açıklamada, zabıta ekipleri ve çevre mühendisi denetiminde gerçekleştirilen kontrollerde, yakıcıların 'ateşçi belgesi' olup olmadığının da sorulduğu da belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

''Yönetmelik kapsamında denetimler devam edecektir. Yapılan kontrollerde katı yakıtın uygunluğuna, yakma tertibatının uygunluğuna ve kazan dairelerinde oluşabilecek olumsuzluklara dikkat çekilmiştir. Öte yandan kalorifer yakıcılarına uygun yakma konusunda detaylı teknik bilgi verilmiştir. Bu nedenle, kalorifer yakıcıları ve bağlı bulundukları kamu kuruluşlarının konu hakkında duyarlı olmaları ve üzerine düşen görevleri yerine getirmeleri gerekmektedir.''

Muhabir: Abdullah Çelik / Meral Özdemir

Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
Kaynak: AA