Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati Anıldı

Cumhuriyet’in kurulduğu yıllarda Adalet ve Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan, Mustafa Necati ölümünün 83. yılında Adana’da Darendeli hemşerileri tarafından düzenlenen bir konferansla anıldı.

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati Anıldı
Araştırmacı yazar Hilmi Keyhıdır’ın yönettiği ‘‘Mustafa Necati ve Değişim’ adlı konferans Adana Sanayi Odası konferans salonunda Darendeli dernek başkanları ve yöneticilerin katılımı ile gerçekleşti.

İktisatçı Yazar E. Ayhan Erden panelde yaptığı konuşmada, Mustafa Necati’nin Kısa ömürlerine büyük başarıları sığdırmış büyük bir devlet adamı olduğunu söyledi.

Darendeli Mustafa Necati Bey’in yeteri kadar tanıtılmadığına dikkat çeken Erden, “Mustafa Necati devlet adamlığı yönünde bizlere en iyi örneklerdir. Milletimize, Vatanımıza ömrünü vermiş, iz bırakmış, fedakâr kahramanların, yeni kuşaklara öğretilmesi bize düşün görevdir. Mustafa Necati, Vatanın kurtuluşunda Çete komutanı, Milli Mücadelenin Gazetecisi, Yazarı. Devletin kuruluşunda, İmar İskan ve Mübadele, Adalet, Milli Eğitim Bakanı olan görev yapmış ender devlet adamlarından birisidir” dedi.

Konferansa, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, DASEV Başkanı Nazım Turgut, Adana Darendeliler Derneği Başkanı Osman Çokyaşar, Çukurova Darendeliler Derneği Başkanı Fikri Kavlak, Yüreğir Darendeliler Derneği Başkanı Mustafa Polat, ADASO Başkanı Sadi Sürenkök, Muhasebeciler Odası Başkanı Ahmet Coşkun, Darendeli Sanayici ve İşadamları katıldı.

Kaynak: İHA