Genel Başkanlığa Toruntay Seçildi

Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanlığı'na Mustafa Toruntay seçildi.

Hak-İş Konfederasyonu ait toplantı salonunda gerçekleştirilen Taşıma-İş Sendikası 1. Olağan Genel Kurulu'nda genel başkanlığa Mustafa Toruntay seçildi. Yönetim kurulu üyeliğine ise Mehmet Ali Kayabaşı, Şahin Serim, Mustafa Aydın ve Büşra Sarıduman getirildi.

Toruntay, Taşıma-İş Sendikası'nın konfederasyona katılan 16. sendika olduğunu bildirdi. Sendikanın 21 Kasım 2012 tarihinde kurulan genç bir sendika olduğunu ifade eden Toruntay, ''Taşıma-İş Sendikamız bundan sonra Öz Taşıma-İş Sendikası olarak ismini ve faaliyetini devam ettirecektir'' dedi.

Hak-İş'in 170 bin üyesiyle Türkiye'de ikinci büyük konfederasyon olduğunu dile getiren Toruntay, Öz Taşıma-İş Sendikası'nın konfederasyona katılmasının güç vereceğini belirtti.

Toruntay, Öz Taşıma-İş'in Ocak ayı sonu itibarıyla DHL örgütlenmesini tamamlayacağını söyledi.

Hak-İş Genel Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Mustafa Toruntay, ''Sendikacılıkta ve iş kolumuzda yepyeni ve taze bir heyecanla farklı bir bakış açısıyla ve her şeyden önemlisi Hak-İş Konfederasyonu'nun engin birikim, deneyim ve desteğini alarak doğru işler yapmak istiyoruz. Öz Taşıma-İş'in dost eli üyelerimizin, emekçilerimizin omzundadır'' diye konuştu.

Muhabir: Merve Yıldızalp

Yayıncı: Selçuk Aval
Kaynak: AA