'Alemlere Rahmet' Programına Yoğun İlgi

Hollanda'nın Rotterdam şehrinde "Alemlere Rahmet" konulu kutlu doğum programı düzenlendi.

'Alemlere Rahmet' Programına Yoğun İlgi
Programa Hollanda Kraliyet ailesi mensuplarının yanı sıra, Hollanda Diyanet Vakfı Başkanı ve Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Mustafa Ünver ile Hollandalılar ve Türkler yoğun ilgi gösterdi.Programın ardından Cihan Haber Ajansı'na konuşan Hollandalı İlahiyatçı Abdulwahit Van Bommel, ''Kutlu doğum, doğumların en kutlusu, ne mutlu bizlere ki Cenab-ı Hak her sene bize yeni kutlu doğum heyecanları yaşatıyor." ifadelerini kullandı."Efendimiz insanlara bir rehberdi, örnek bir şahsiyetti. Gerek yaşayışı gerekse kulluğu ile örnekti." diyen Van Bommel, şöyle devam etti: "Acaba 21. yüzyılda Hollanda'da yaşayan Müslümanlar olarak Efendimizi ne kadar temsil ediyoruz? O'na nasıl değer veriyoruz? O'nun yaşadığı gibi yaşıyor muyuz? Ailemiz çocuklarımız O'nun sünnetlerini yerine getiriyor mu? Bunu hepimizin iyi analiz etmesi gerekir. Sahip olduğumuz değerleri, kültürel ve dini güzelliklerimizi inanç sahiplerine ifade edebilmenin ve gösterebilmenin sıkıntısını ve eksikliğini her zaman yaşadık, yaşıyoruz. Bu sebeple birlikte huzur içinde yaşadığımız diğer inanç sahiplerine iyi bir örnek olmak zorundayız."

KUTLU DOĞUMLAR SADECE O'NU ANMAK DEĞİL, YAŞAMAK İÇİN OLMALIDIR
Hollanda Diyanet Vakfı başkanı ve Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Mustafa Ünver ise kutlu doğum programlarını anlamlı bulduğunu belirterek, "Hollanda'da O'nu daha fazla anlatmaya, tanıtmaya, sevmeye ve sevdirmeye ihtiyacımız var. Tevazu İlahi Grubu gerçekten Efendimizin şanına yakışır güzel bir konser düzenledi.

Resullah Efendimizi bir başka açıdan anmayı, insanların ruhlarına ve kulaklarına hitap ederek güzel sesleri ile güzel bir Kutlu Doğum günü yaşattı." dedi.

Kutlu doğum programlarının sadece O'nu anmakla sınırlı kalmaması gerektiğini dile getiren Ünver, "Resuller, gözyaşlarının dinmesi içindir. Onların getirdiği sevgiyi, güzel davranışı anlamak lazım. Onları ne kadar çok anar, yolunda gidersek, kendimizi de yüceltmiş oluruz. Genç nesillere bu kutlu günü hatırlatmak hepimizin üzerine düşen en büyük sorumluluk. Onun yaşamını yaşam edinerek yaşayanlara müjdeler olsun.'' diye konuştu.

Hollanda Diyanet Vakfı, Mystiek Productions ve Tevazu Ensemble tarafından organize edilen program sonunda izleyicilere ilahi albümleri hediye edildi .